Αλέξ * Pierre Lemaitre

“Αλέξ” τιτλοφορείται το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του Pierre Lemaitre που έχει ως ήρωα τον αστυνόμο Καμίγ Βεροβέν. Ο Pierre Lemaitre, που έχει τιμηθεί με Goncourt, ως εξαιρετικός μαέστρος κλιμακώνει την ένταση σε κάθε σελίδα του μυθιστορήματος και ξετυλίγει εντέχνως το αδράχτι της ατμοσφαιρικής αγωνίας που καλύπτει αυτό το νουάρ. Οι βεβαιότητες ανατρέπονται με επιδεξιότητα, ενώ η καταιγιστική πλοκή εδραιώνει το απρόβλεπτο φινάλε. Η Αλέξ είναι μία όμορφη και προκλητική γυναίκα, που όμως κανείς δε γνωρίζει σε βάθος.

Η γυναίκα αυτή απαγάγεται και κρατείται φυλακισμένη. Ποιος και για ποιο λόγο μετατρέπει τη ζωή της σε κόλαση; Έπειτα από πολύπλευρες έρευνες ο αστυνόμος Βεροβέν βρίσκει την τοποθεσία εγκλεισμού της. Όταν συμβαίνει αυτό, η Αλέξ έχει καταφέρει ήδη να δραπετεύσει μόνη της, γιατί είναι πιο έξυπνη από το πρόσωπο που την απήγαγε. Η Αλέξ είναι μια γυναίκα που δεν ξεχνά και δε συγχωρεί τίποτα και σε κανέναν.

Αλέξ * Pierre Lemaitre

Βιβλίο που θα μπορούσε να γίνει μια εξαιρετική ταινία χιτσκοκικού είδους. Συναρπαστικό και πρωτότυπο που ξαφνιάζει με την εξέλιξη του. Η τολμηρότητα σε περιγραφή και πλοκή αναδεικνύει τον συγγραφέα και ανεβάζει τον πήχη για τα επόμενα έργα του. Ο Lemaitre δημιουργεί μια πρωταγωνίστρια που μου προκάλεσε πληθώρα συσυναισθημάτων. Αρχικά τη λυπήθηκα, έπειτα με θορύβησε και στη συνέχεια με ξάφνιασε. Αναπότρεπτα, την παραδέχτηκα.. Η γυναίκα αυτή τελικά είναι θύμα ή θύτης; Το βέβαιο είναι πως βιώνει μια μεγάλη μοναξιά μέσα σε έναν απύθμενο πόνο. Ποιό είναι το γεγονός που λυτρώνει τη ζοφερή ζωή της όταν κάθε ελπίδα δείχνει πως έχει χαθεί; “Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

Έχεις διαβάσει το Το θανάσιμο πέρασμα της Lone Theils από τις εκδόσεις Μεταίχμιο; Όχι; γρήγορα να διαβάσεις την κριτική μου για να πάρεις μια ιδέα!!!

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

 

1 Comment

  1. Pingback: Σε είδα * Clare Mackintosh - The Book Fairy

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *