Άλλαξε ταχύτητα της Dorthe Nors

“Άλλαξε ταχύτητα” της Dorthe Nors από Μεταίχμιο .
Η σαραντάχρονη Σόνια που είναι και μεταφράστρια αστυνομικών βιβλίων επιδιώκει να βρει το νόημα της ζωής κάνοντας διαλογισμό, παρακολουθώντας μαθήματα οδήγησης και προσπαθώντας να τα ξαναβρεί με την αδερφή της.

Όμως η Σόνια προτιμά να φάει ένα γλυκό αντί του διαλογισμού, η δασκάλα οδήγησης δεν την ενθαρρύνει, ενώ η αδερφή της την αποφεύγει συστηματικά.

Ανατρέχοντας στα παιδικά της χρόνια  διαπιστώνει ότι επιθυμεί να απομακρυνθεί από τη Στοκχόλμη.

Το βιβλίο της Dorthe Nors αποτελεί ένα μεταφορικό ανάγνωσμα. Η συγγραφέας παρομοιάζει τη ζωή της πρωταγωνίστριας με την οδήγηση. Στα μαθήματα οδήγησης η Σόνια δυσκολεύεται να αλλάξει ταχύτητα στο αυτοκίνητο και γενικά να το οδηγήσει. Κατ’ επέκταση, δυσκολεύεται ν’ αλλαξει πλώρη στη ζωή  της, φοβάται να αφεθεί ελεύθερη, να πάει ψηλά και να προχωρήσει.

Τι είναι αυτό που θα τη βοηθήσει να λειτουργήσει χωρίς φόβο και πρακτικά; Πώς θα αφεθεί ελεύθερη; Θα επιδιώξει άραγε να αιωρηθεί με θέα τη ζωή της ή θα μείνει “καρφωμένη” στην ανιαρή και ανούσια καθημερινότητα της;

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο της Dorthe Nors αναλογίζεται τη δική του ζωή. Τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω; Τι μας κόβει τα φτερά; Η αλλαγή περιβάλλοντος θα μας βοηθούσε άραγε; Η συναναστροφή με ήρεμους και μη τοξικούς ανθρώπους θα επέφερε κάποια βελτίωση; Τι είναι αυτό που μας καθιστά στάσιμους, αναποφάσιστους και άτολμους;

Ποια είμαι εγώ; Είμαι η Εύη! και αν θες να μάθεις περισσότερα για μένα, διάβασε εδώ.
.

2 Comments

  1. Pingback: Είμαι η Εύη, ένα βιβλιοσκούληκο, μια από σας - The Book Fairy

  2. Pingback: Ιρέν του Πιέρ Λεμέρτ - The Book Fairy

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *