Διαγωνισμός Αρθρογραφίας – “Αντίστροφη μέτρηση”

Διαγωνισμός αρθρογραφίας που λέτε και είχα την τιμή να λάβω μέρος. Όχι όχι να διαγωνιστώ καλέ. Σαν κριτής έλαβα μέρος. Ναι! Ο Πυθαγόρας που λέτε μου έστειλε μηνυματάκι και μου είπε “Αθανασία δεν γίνεται, πρέπει να μπεις στην ομάδα των κριτών γιατί αλλιώς δεν θα τα καταφέρουμε. Σε χρειαζόμαστε και δεν το συζητάω” … καλά δεν τα είπε έτσι ακριβώς ρε παιδί μου αλλά οκ! Εγώ έτσι ένιωσα. Είπα το ναι πριν καλά καλά μου εξηγήσει τι θα κάνουμε. Άκουσα Σέβη, Χαρά και Ερατώ και είπα “Καλά πλάκα με κάνεις, εννοείται πως είμαι μέσα”. Οπότε και είχαμε 18 άρθρα να κρίνουμε και ήταν όλα πολύ ωραία. Αλλά όπως πάντα ένα άρθρο μπορεί να νικήσει και αυτήν την φορά ήταν το “Αντίστροφη μέτρηση”. Απολαύστε το…

Λίγο πριν την αλλαγή, μέσα σε εκείνα τα δευτερόλεπτα ξεκινά αυτόματα ο απολογισμός για όσα κέρδισες, έχασες, χάρηκες, λυπήθηκες, κατάφερες, μετάνιωσες! Κάθε χρονιά μια νέα αρχή μαζί με τόσους στόχους και υποσχέσεις, μα το σημαντικότερο οι άνθρωποι που είχες δίπλα σου…οι αληθινοί…που στον κίνδυνο ήταν η ασφάλεια, στην καταστροφή η λύτρωση, στην επιτυχία η επιβράβευση, στη χαρά ήταν απλά εκεί! Φίλος λέγεται και αν μπορούσε να μεταδώσει το μέσα του…φαντάσου σαν να πνίγεσαι και εκείνα τα δευτερόλεπτα πριν την τελευταία αναπνοή να έρχεται από το πουθενά μια ανάσα μόνο με δυο κατάλληλες λέξεις, φαντάσου σαν να καίγεσαι κι όταν δεν έχει άλλο δέρμα να καεί να σε σβήνει με ένα φιλί, φαντάσου σαν να χάνονται όλες οι αισθήσεις σου και να τις επαναφέρει με μια αγκαλιά! Σχέση σχεδόν υπερφυσική, φίλοι που χωρίς λόγια επικοινωνούν στη σιωπή και χτίζουν εμπιστοσύνη με θεμέλιο την αγάπη…!

Διαγωνισμός Αρθρογραφίας

Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι ‘’φίλοι’’ που σε έκαναν να πιστέψεις στο ‘’εμείς’’, πείθοντας με τα ωραιότερα ψέματα και φορώντας τα καλύτερα προσωπεία! Τόσο καλοί στο να προκαλούν τύψεις και ενοχές και εσύ να κινδυνεύεις να χάσεις τον εαυτό σου μέσα στην τόση ανοχή! Και μετά αναρωτιέσαι πώς γίνεται άνθρωποι να χαίρονται με τις αδυναμίες σου και ο πόνος σου να είναι ικανοποίηση για αυτούς! Εκείνο το “τι κρίμα” γεμάτο προσποίηση και εσένα να σε πυρώνει η τόση υποκρισία! Και η τραγική ειρωνεία εσύ να συνεχίζεις να δίνεις, γιατί εμπιστεύεσαι, γιατί αγαπάς, γιατί σκέφτεσαι ότι στη ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις! Εκεί όμως που νομίζεις ότι θα πάρεις τα διπλά καταλήγεις να αδειάζεις ακαριαία! Μάθε λοιπόν ότι στη ζωή παίρνεις ότι ζητάς…μάθε να φεύγεις όταν η διαίσθησή σου στο λέει, όταν το μέσα σου φωνάζει…δεν ανταποδίδουν το καλό οι τοξικοί όσες ευκαιρίες και να δίνεις η ζήλεια τους είναι καταστροφική…!

Ξέρεις κάτι αναγνώστη μην ξεχνάς όσα έταξες στον εαυτό σου σε εκείνη την αντίστροφη μέτρηση! Κάθε νέα χρονιά σηματοδοτεί και μία αλλαγή, μην αλλάξεις όσα δεν είναι αρκετά στους άλλους, άλλαξε μόνο για να γίνεις καλύτερος…για να γίνεις αναντικατάστατος! Μάθε να μην απογοητεύεσαι και μη στηρίζεσαι σε ανθρώπους περιμένοντας να ανταμειφθείς! Μάθε να συγχωρείς και μη μετανιώνεις για τους εχθρούς που απέκτησες, γιατί μέσα από τη σύγκρουση σου έμαθαν να αντιδράς, να δοκιμάζεσαι, να ανακαλύπτεις το μέσα σου…και δε φαντάζεσαι τι μπορείς να ανακαλύψεις εκεί…δεν ξέρω αν λέγεται αντανακλαστικά, δεν ξέρω αν λέγεται δύναμη, δεν ξέρω αν λέγεται αντοχή, δεν ξέρω αν λέγεται πείσμα, δεν ξέρω αν λέγεται νεύρο, δεν ξέρω αν λέγεται ψυχή, δεν ξέρω πως στην ευχή λέγεται…ξέρω όμως ότι υπάρχει γι’ αυτό όπως και να λέγεται ξύπνα το και σταμάτα να λες τι σκληρή και οξύμωρη που είναι η ζωή…δεν είναι η ζωή σκληρή αλλά οι άνθρωποι…!

Διαγωνισμός Αρθρογραφίας

Συγχαρητήρια στην Ιωάννα Καμπούρη που κέρδισε με το συγκεκριμένο κείμενο τον διαγωνισμό αρθρογραφίας. Εάν θέλεις να διαβάσεις και κάποια από τα υπόλοιπα άρθρα πετάξου στο blog του Πυθαγόρα που τα έχει όλα τακτοποιημένα και όμορφα. Θέλεις να μάθεις ποιος είναι ο Πυθαγόρας, διάβασε την συνέντευξη που μου χάρισε, ΕΔΩ. Θέλεις να διαβάσεις και τα blog των υπόλοιπον κοριτσιών; Θα τα βρεις από κάτω με την σειρά:

Ερατώ : https://bookitocat.com/

Σέβη: https://mysecretbookblog.wordpress.com/

Χαρά : https://www.readoclock.gr/

Μέχρι την επόμενη φορά, να διαβάζεις και να χαμογελάς

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *