Ευγενικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι εκεί έξω

Ευγενικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι εκεί έξω. Ξέρεις άραγε πόσοι υπάρχουν; πόσοι σε νοιάζονται και ας μην τους έχεις δει έστω και μια φορά από κοντά; Αναρωτιέμαι, αν υπήρχε τρόπος να το ξέρουμε αυτό θα είχαμε εκπλαγεί. Τα social media δεν είναι όλο αρνητικές καταστάσεις και εξάρτηση και ναρκωτικό. Μέσα τους κρύβουν και μικρούς θησαυρούς, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να τους βρεις.

Λόγο του Bookstagram / Instagram έχω αρκετούς ακόλουθους. Κάποιοι απλά ακολουθούν, κάποιοι σχολιάζουν τα ποστ, κάποιοι στέλνουν μηνύματα. Δεν μπορείς να μην απαντήσεις σε όλα αυτά. Εγώ προσωπικά το θεωρώ γαϊδουριά να μην απαντάς στον κόσμο. Χαίρομαι απίστευτα που έχω τέτοια επαφή με όποιον θέλει να μου μιλάει. Είναι κάτι που εκτιμάω ιδιαίτερα. Ο καθένας δίνει λίγο από τον χρόνο του και το ενδιαφέρον του σε αυτό που κάνεις. Χαίρομαι απίστευτα πολύ που μπορώ και μιλάω για βιβλία και όχι μόνο με τόσο κόσμο. Είναι κάτι που πίστευα ότι δεν θα συμβεί ποτέ σε μένα. Ειδικά στην αρχή που όλα αυτά μου φαίνονταν παράξενα και ξένα.

Ναι οκ, μπορεί να εκτίθεμαι εγώ που μιλάω στα stories και ανεβάζω φωτογραφίες αλλά δεν ντρέπομαι για τίποτα και αυτό είναι που μου αρέσει. Που δεν φοβάμαι, είμαι αυτή που είμαι και δεν κρύβομαι πίσω από μια οθόνη και παρουσιάζω ένα ψέμα. Δεν είμαι ψέμα! Είμαι αυτή που βλέπεις και στην αληθινή μου ζωή, αυτήν έξω από την οθόνη. Έχεις διαβάσει για μένα και πως κατέληξα να σας μιλάω για την μεγάλη μου αγάπη για τα βιβλία. Εάν θέλεις να μάθεις ποια είμαι πάτα ΕΔΩ.


Ευγενικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι εκεί έξω

Μέσα λοιπόν από τα social media, έχω γνωρίσει ευγενικούς και καλόκαρδους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς πήγαν ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Θέλησαν να μου δείξουν την συμπάθεια και την αγάπη τους με δώρα. Και εννοείται πως τα δώρα αυτά είναι βιβλία. Βιβλία που κάποιος αγάπησε και ερωτεύθηκε και θέλησε να μοιραστεί αυτό το συναίσθημα μαζί μου. Μου στέλνουν λοιπόν αυτά τα βιβλία και εγώ χαίρομαι και εντυπωσιάζομαι από το πόσα ακόμα βιβλία υπάρχουν στον κόσμο που μου έχουν διαφύγει. Βιβλία που δεν ξέρω καν ότι υπάρχουν και δεν θα διαβάσω ποτέ.

Αυτοί λοιπόν οι ευγενικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι εκεί έξω, νομίζουν ότι μου κάνουν απλά ένα δώρο. Αλλά θα ήθελα να σας πω όλους εσάς εκεί έξω ότι τα δώρα σας είναι παραπάνω από ένα. Είναι το συναίσθημα της ευτυχίας όταν ανοίγω το πακέτο. Είναι το συναίσθημα της συγκίνησης όταν διαβάζω το γράμμα σας που είναι μαζί με το πακετάκι. Είναι το συναίσθημα του σεβασμού που νιώθω προς το πρόσωπο σας γιατί με σκεφτήκατε και ξοδευτήκατε για να μου στείλετε το βιβλίο. Είναι ο ενθουσιασμός που γεμίζει την ψυχή μου που απέκτησα ένα βιβλίο που δεν θα αποκτούσα ποτέ αν δεν υπήρχες εσύ να μου το στείλεις.

Μα πάνω από όλα είναι το αίσθημα αγάπης που νιώθω να με κατακλύζει γιατί υπάρχει κάπου εκεί έξω ένας άνθρωπος που με νοιάζεται και με εκτιμάει χωρίς καν να με γνωρίζει από κοντά, face to face. Αυτό εμένα με συνεπαίρνει, απλά με γεμίζει σαν άνθρωπο και με κάνει να θέλω να είμαι καλύτερη. Νιώθω και γίνομαι σαν μικρό παιδί κάθε φορά που ανοίγω το γραμματοκιβώτιο και βλέπω πακετάκι μέσα από κάποιον άγνωστο. Η φάτσα μου είναι όλα τα λεφτά και το χαμόγελο μου τεράστιο.

Ευγενικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι εκεί έξω

Μακάρι να μπορούσα να σας κάνω όλους και κάθε έναν ξεχωριστά μια αγκαλιά. Να σας πω πόσο υπέροχοι είσαστε και πόσο σας ευχαριστώ. Πως στις δύσκολες στιγμές μου, ανοίγω τα βιβλία σας και νιώθω ότι μου κάνετε παρέα. Μακάρι να μπορούσα να σας στείλω και εγώ το κάτι τις μου και σίγουρα κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να το κάνω και αυτό. Η μαμά μου πάντα έλεγε πως αν κάποιος σου προσφέρει ένα πιάτο με φαγητό δεν το επιστρέφεις ποτέ άδειο, προσφέρεις ότι μπορείς σε αντάλλαγμα για την καλή τους διάθεση. Εγώ το έχω προσαρμόσει αυτό στην ζωή μου τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά αυτό το πιάτο. Γιατί στην ζωή, ότι δίνεις παίρνεις. Εγώ προσπαθώ να προσφέρω χαρά και γέλιο και σαν αντάλλαγμα έχω όλους εσάς τους υπέροχους ευγενικούς και καλόκαρδους ανθρώπους την ζωή μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς γιατί σου πάει.

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *