Γάλα Μαγνησίας * Κώστας Ακρίβος

Γάλα Μαγνησίας του Κώστα Ακρίβου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, είναι ένα συντριπτικό μυθιστόρημα γλυκόπικρων αναμνήσεων. Εθίζει, ξελογιάζει, επαναστατεί..

Γραμμένο για μια άλλη δεκαετία ενός άλλου αιώνα και γεμάτο από ανάσες νιότης και εφηβικά σκιρτήματα διαδραματίζεται σε ένα εκκλησιαστικό οικοτροφείο. Οι μαθητές, έφηβοι μιας άλλης εποχής βιώνουν τους πρώτους τους έρωτες, καπνίζουν στα κρυφά τα πρώτα τους τσιγάρα επιδεικνύοντας τη δική τους επανάσταση στη μεταδικτατορική Ελλάδα του 1970. Οι πολιτικές τους πεποιθήσεις αποκτούν υπόσταση στις νεοσυγκροτημένες τους συνειδήσεις. Όλα αυτά υπό το πρίσμα των πεποιθήσεων μιας άλλης γενιάς.

Μια παρέα εφήβων, λοιπόν, λίγο πριν το άνοιγμα των φτερών της προς το μέλλον, στιγματίζεται από ένα τραγικό συμβάν. Η καρδιά και η ψυχή τους σημαδεύονται για πάντα. Έπειτα από χρόνια οι ήρωες της ιστορίας ακόμη αναζητούν την αλήθεια. Τι πραγματικά συνέβη; Πόσο τελικά επηρεάζει η αποδοχή του λάθους την πεπραγμένη ζωή τους;

Γάλα Μαγνησίας * Κώστας Ακρίβος

Ο Ζερβής, ο Μικ, ο Αχιλλάκος και ο Μπράσκας ταλανίζονται μεταξύ μνήμης και λήθης. Η ζωή όλων κυλά, μα υποσυνείδητα πάντα ανατρέχουν σε κείνη τη μέρα πριν χρόνια που τους άλλαξε τη ζωή.

Ο τρόπος γραφής του Κώστα Ακρίβου είναι αξιόλογος και γεμάτος δεξιοτεχνία. Η εποχή της ιστορίας του αναπαρίσταται με ρεαλιστικές λεπτομέρειες που κρατάν τον αναγνώστη σε εγρήγορση. Η ειλικρινής απλότητα προσδίδει ένα αίσθημα ασφάλειας ως προς την τελική

Γάλα Μαγνησίας * Κώστας Ακρίβος

αναγνωστική ικανοποίηση. Και τελικά γίνεται αντιληπτό πως όπως το γάλα Μαγνησίας τονώνει τον ανθρώπινο οργανισμό, έτσι και η συγχώρεση είναι απαραίτητη για τον πολυπόθητο ερχομό της λύτρωσης και της εξιλέωσης. Διάβασε το!

Υ.Γ. Γυρνάτε απ’ τη δουλειά κουρασμένοι μια παγωμένη μέρα. Σκεφτείτε τι σας κάνει να νιώσετε πλήρεις; Πάρε την ευκαιρία να διαβάσεις τις βιβλιοκριτικές μου άλλη μια φορά. Θα τις βρεις όλες μαζεμένες στην βιβλιογωνίτσα μου ΕΔΩ. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας.

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

2 Comments

 1. Κώστας Ακρίβος 25 Φεβρουαρίου 2019 at 19:52

  Ευχαριστώ θερμά για τα τόσο καλά λόγια για το βιβλίο μου!
  Κώστας Ακρίβος

  Reply
  1. Evi 25 Φεβρουαρίου 2019 at 21:37

   Καλά λόγια για ένα εξαίρετο σύγγραμμα!
   Χαρά μου που διάβασα το βιβλίο σας!

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *