“Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα…!”

Στο Instagram έχεις την ευτυχία σαν βιβλιολάτρης να δεις βιβλία τα οποία ίσως και να μην τα έβλεπες ποτέ διαφορετικά. Ο βιβλιοκόσμος του Instagram, είναι ο παράδεισος μου. Βιβλία από κάθε λογής κατηγορία και ύφος και πάνω από όλα κριτικές και γνώμες από ανθρώπους που δεν γνωρίζεις καν. Αυτό είναι το πιο διασκεδαστικό από όλα. Έτσι έγινε και με το πορτοκάλι βιβλίο “Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα…!”.  Το έβλεπα παντού και έπρεπε να γίνει δικό μου… όπως και κάθε άλλο βιβλίο βέβαια. Για αρχή το έβλεπα μόνο στα Αγγλικά και ήμουν έτοιμη να το παραγγείλω αλλά τελικά προς μεγάλη μου έκπληξη είδα πως υπάρχει και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Έσοπτρον.

Επικοινώνησα άμεσα με τις Εκδόσεις Έσοπτρον και ήταν πολύ συνεργάσιμοι. Τσακ μπαμ το βιβλίο έφτασε στα χεράκια μου και το καταχάρηκα. Ο τίτλος του; Ο πιο πετυχημένος που έχω δει ποτέ… σε κάνει να γελάς με ικανοποίηση.  Το βιβλίο απλά δεν υπάρχει… έχω διαβάσει τόσα πολλά βιβλία αυτοβελτίωσης και αυτοβοήθειας αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Όχι στις συμβουλές αλλά στο ύφος και τον τρόπο με τον οποίο σου περνάει τα μηνύματα του. Γέλασα τόσο μα τόσο πολύ και δεν ένιωσα ούτε στιγμή να νιώθω μπουκωμένη από τις συμβουλές και τα πρέπει. Για πρώτη φορά ένιωσα ότι δεν πειράζει αν πηγαίνουν όλα σκατά. Υπάρχουν και άλλοι που νιώθουν σαν και μένα και όμως πάνε παρακάτω, χωρίς να προσπαθούν να βρουν την θετική πλευρά της σκατοκατάστασης… διότι απλά και ξεκάθαρα είναι μια σκατοκατάσταση που θα περάσει και θα βγούμε πιο δυνατοί. Γιατί πολύ απλά έτσι θα έπρεπε να είναι η φύση του ανθρώπου αλλά η τηλεόραση και τα social media, μας έχουν κάνει το μυαλουδάκι μαρμελάδα και δεν βλέπουμε την αλήθεια μπροστά μας.

Ο Mark Manson, με ζωντανό παράδειγμα την ίδια του την ζωή, μας εξηγεί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, τις δυσκολίες που έχει περάσει στην ζωή του, πως έφτασε στον πάτο του βαρελιού και πως απλά με το να συνειδητοποιεί την ασχήμια των καταστάσεων, πήγε παρακάτω. Δεν πίστευε στον εαυτό του, ακολούθησε τον πόνο, ελάττωσε τις προσδοκίες του και αποδέχτηκε την αρνητική πλευρά των καταστάσεων και ΑΠΛΑ πήγε παρακάτω. Αν και ο τρόπος που γράφει και οι συμβουλές που δίνει είναι 100% αντισυμβατικές , το βιβλίο είναι βαθυστόχαστο. Αν ξεπεράσεις την σκέψη ότι είναι γελοίος και άχρηστος, γιατί σίγουρα αυτό θα σκεφτείς στις πρώτες σελίδες του, θα καταλάβεις ότι όλα αυτά που λέει έχουν μια βάση. Και αυτή η βάση είναι πολύ σταθερή γιατί είναι η ζωή όλων μας. Όποιος λέει ότι η ζωή του είναι τέλεια είναι ψεύτης και ακόμα πιο ψεύτης είσαι εσύ που τον πιστεύεις γιατί λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό. Καθώς το διαβάζεις νιώθεις πραγματικά πως πίνεις καφέ με τον καλύτερο σου φίλο και τρως απανωτά χαστούκια ειλικρίνειας. Έτσι δεν είναι οι φίλοι; Ή έχουμε ξεχάσει τι θα πει να είσαι πραγματικός φίλος;

Νομίζω πως αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσεις καθώς 1ον δεν είναι πολύ βαρύ σαν όλα τα άλλα κλασσικά βιβλία αυτοβελτίωσης και 2ον γιατί μέσα στον αυτοσαρκασμό και στην χυδαιότητα του, υπάρχει ένα λαμπερό διαμάντι. Εγώ πλέον θα προσπαθώ να γράφω περισσότερο καταστάσεις της ζωής μου στα …….. με ευγενικό τρόπο πάντα γιατί είμαι και μια κιουρία! Δίνω λοιπόν στο  “Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα…!” 4,5 αστεράκια γιατί έτσι θέλω…

Until next time…. just keep reading!

3 Comments

  1. daphnie 6 Μαΐου 2018 at 10:39

    Ο τίτλος του είναι.. όλα τα λεφτά! και γω έχω ψηθεί να το πάρω.. στην to read list με μερικά ακόμη λοιπόν! thanks for sharing!

    Reply
  2. Pingback: Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι * του Άγγελου Ροδαφηνού - The Book Fairy

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *