Η καλή και η κακή * ‘Αλι Λαντ

“Η καλή και η κακή” της Άλι Λαντ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι το βιβλίο το οποίο δεν άντεχα να ξεκινήσω εδώ και μήνες. Ήταν καθισμένο ήρεμο και ήσυχο στην θέση του στο ράφι και περίμενε την σειρά του. Η οποία σειρά άργησε να έρθει. Πρέπει να πέρασαν πάνω από 6 μήνες για να τολμήσω να το πιάσω στα χέρια μου. Ήταν η περιγραφή του ίσως στο οπισθόφυλλο, ήταν οι βιβλιοκριτικές των φίλων βιβλιοσκούλικων, ήταν η εικόνα του και μόνο; Κάτι με φρίκαρε! Αφού πήρα την διαβεβαίωση ότι όντως αξίζει να το διαβάσω από την Μίνα και την Εύη το ξεκίνησα.

Η υπόθεση; Άστα βράστα….

Καινούργιο όνομα. Καινούργια οικογένεια. Ο λαμπερός. Καινούργιος. Εαυτός μου. Η μητέρα της Άννι είναι σίριαλ κίλερ. Ο μόνος τρόπος για να τη σταματήσει είναι να την καταδώσει στην αστυνομία. Μάνα και κόρη θα χωριστούν, αλλά δεν θα ξεχάσουν η μία την άλλη. Με καινούργιο όνομα ?Μίλι? και με καινούργια ανάδοχη οικογένεια, το κορίτσι ελπίζει πως θα κάνει μια νέα αρχή. Πλέον μπορεί να είναι όποια θέλει. Όμως καθώς πλησιάζει η δίκη της μητέρας της, τα μυστικά του παρελθόντος δεν αφήνουν τη Μίλι να κλείσει μάτι. Γιατί η μαμά της Μίλι είναι σίριαλ κίλερ. Και το αίμα νερό δεν γίνεται…

Η καλή και η κακή

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από αυτά που πραγματικά σε θλίβει, σε πληγώνει, σε κάνει να νιώθεις άβολα και σε συνταράζει με την σκληρότητα του. Είναι από αυτά που τρέμεις να γυρίσεις την σελίδα μήπως και γράφει κάτι ακόμα χειρότερο από το προηγούμενο. Κάθε λέξη σε κάνει να θέλεις να κλάψεις, σε κάθε πρόταση σε πιάνει το παράπονο. Αλλά παρόλα αυτά το διαβάζεις. Όσο και αν υποφέρεις μαζί με τα θύματα, συνεχίζεις… Το διαβάζεις γιατί πρέπει να μάθεις εάν η Άννι είναι καλά. Πρέπει να μάθεις εάν είναι ασφαλής. Πρέπει να διαβάσεις μέχρι και την τελευταία του λέξη για να δεις τι θα απογίνει αυτό το παιδί που έχει περάσει τόσα πολλά.

Ένα εκπληκτικά καλογραμμένο βιβλίο, προσεγμένο πάνω στο δύσκολο θέμα της παιδικής κακοποίησης  και της εγκληματικότητας. Ο τρόπος που γράφει η Άλι Λαντ είναι τόσο μα τόσο ρεαλιστικός που απλά φρικάρεις. Είναι σαν να έχεις μπροστά σου ένα 15χρονο παιδί και να στα λέει όλα. Ότι έχει βιώσει από την μέρα που γεννήθηκε μέχρι τώρα. Όλες τις αδικίες, όλες τις πίκρες, όλους τους εφιάλτες και τον πόνο. Όλα! Από όλα όμως το χειρότερο είναι να φόβος. Ο φόβος του να μην γίνει όπως και αυτή που υποτίθεται θα την αγαπούσε και θα την προστάτευε. Ο φόβος μην είναι κυριολεκτικά η κληρονόμος αυτής της μανίας για πόνο!

Η καλή και η κακή

Του δίνω 4 αστεράκια αυτού του βιβλίου. “Η καλή και η κακή” της Άλι Λαντ μου υπενθύμισε πόσο τυχερή είμαι στην ζωή μου. Πόσο τυχερά είναι τα παιδιά μου. Μου ταρακούνησε τον κόσμο και την δική μου μικρή σαπουνόφουσκα ευτυχίας. Υπάρχει πολύ δυστυχία εκεί έξω και είναι κρίμα να παίρνουμε την δική μας ευτυχία δεδομένη. Διάβασε επίσης το βιβλίο “Η εξαφάνιση” της  Chevy Stevens. Εκεί να δεις ανατρεπτικό τέλος! Μένεις με το στόμα ανοιχτό!!!

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς!

 

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *