Η κοκκινοσκουφίτσα Μικρές Καληνύχτες

Η κοκκινοσκουφίτσα από την σειρά του Μεταίχμιου Μικρές Καληνύχτες τα κλασσικά. Μια διασκευή του γνωστού παραμυθιού από την Ιωάννα Μπαμπέτα και εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίσου.

Η κοκκινοσκουφίτσα Μικρές Καληνύχτες είναι κομμάτι μιας σειράς του Μεταίχμιου που ονομάζεται “Μικρές Καληνύχτες“. Υπάρχουν πολλά παραμύθια στην σειρά σε μορφή βιβλίου αλλά και σε κασέτες. Είναι παραμύθια που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών με την ζωηρόχρωμη εικονογράφηση του και επίσης διαβάζονται και σχετικά γρήγορα. Όχι παραπάνω από 10 λεπτά. Ιστορίες που κεντάνε όμορφα και γαλήνια όνειρα.

Εμείς διαλέξαμε το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί περνάμε μια φάση “δεν μιλάμε ποτέ σε ξένους”. Δεν ήθελα να τα τρομάξω με πραγματικά περιστατικά και γεγονότα όποτε είπα να διαβάσουμε μια ακόμα φορά το παραμύθι. Θεώρησα πως ίσως βοηθήσει να καταλάβουν τα παιδιά τους λόγους που δεν πρέπει να μιλάμε σε ξένους με πιο ήπιο τρόπο.

Η κοκκινοσκουφίτσα Μικρές Καληνύχτες

Λίγα λόγια για τη σειρά Μικρές Καληνύχτες
Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Τα βιβλία είναι μικρά και μαλακά και μπορούν να μεταφερθούν πολύ εύκολα μέσα σε μια τσάντα. Μπορούν να τα πάρουν μαζί τους στην βόλτα, στο ταξίδι, σε μια επίσκεψη στον γιατρό ακόμα και στον παππου και την γιαγιά. Και το κυριότερο διαβάζονται πάρα πολύ εύκολα, φτάνει να έχουμε όλοι μας φαντασία. Επίσης το βιβλίο μέσα έχει ένα barcode που μπορείς να σκανάρεις με το κινητό ή το tablet και να ακούσεις την συγγραφέα να αφηγείται την ιστορία. Δεν είναι εκπληκτικό;

Η κοκκινοσκουφίτσα Μικρές Καληνύχτες

Ελπίζουμε κάποια μέρα να αποκτήσουμε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς και να ολοκληρώσουμε την συλλογή μας. Διάβασε επίσης το βιβλίο “Ένα τελευταίο γράμμα” του Αντώνη Παπαθεοδούλου και πίστεψε με δεν θα χάσεις. Ένα πολύ ιδιαίτερο και τρυφερό βιβλίο!

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις στα παιδιά και να χαμογελάς!

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *