“Η παγωμένη πριγκίπισσα”

Αν και είμαι σίγουρη ότι αρκετοί από εσάς του φίλους βιβλιοφάγους, θα έχετε διαβάσει τουλάχιστον ένα βιβλίο της Camilla Lackberg, εγώ αν και μένω στην Σουηδία δεν είχα την τύχη να διαβάσω κάποιο. Ντροπή και αίσχος για μένα που ζω στην χώρα της συγγραφέως που γράφει και το αγαπημένο μου είδος βιβλίου. Με μεγάλη χαρά δέχτηκα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο  το πρώτο της βιβλίο “Η παγωμένη πριγκίπισσα” και ακόμα πιο φοβερό σε μέγεθος Pocket.

Το βιβλίο ξεκινάει με την εύρεση του θύματος, μιας γυναίκας, μέσα στο σπίτι της. Το πιο “όμορφο” στην όλη εικόνα, είναι ότι βρίσκεται νεκρή μέσα στην μπανιέρα της, καλυμμένη από πάγο και μοιάζει σαν μια παγωμένη πριγκίπισσα. Αν και νεκρή για αρκετές ημέρες, λόγο του κρύου το πτώμα δεν έχει αλλοιωθεί καθόλου. Την γυναίκα την βρίσκει η παιδική της φίλη Έρικα, η οποία αναγκάζεται, με δυσκολία στην αρχή,  να παραβρεθεί σε ποικίλες περίεργες συναντήσεις μαζί με την οικογένεια της νεκρής αλλά στην πορεία νιώθει την ανάγκη να μάθει περισσότερα για το παρελθόν της παιδικής της φίλης. Όπως πάντα τα πράγματα και οι καταστάσεις δεν είναι όπως δείχνουν. Κάπου εκεί μέσα, όλως παραδόξως, θα βρει και τον έρωτα της ζωής της χωρίς καν να το αποσκοπεί. Αυτό το κομμάτι ίσως είναι και το πιο ανάλαφρο κομμάτι σε ολόκληρο το βιβλίο.

Θα πρέπει να σου πω ότι η  Camilla περιγράφει με μεγάλη γλαφυρότητα την οικογένεια και το background της οικογένειας του θύματός και αυτό για να μας κάνει να νιώσουμε περισσότερο οικεία μαζί τους και να δείξουμε μεγαλύτερη συμπόνια για το θύμα. Οι πληροφορίες που μας δίνει είναι τόσο αληθοφανείς, που θα μπορούσαν κάλλιστα να αφορούν τους γείτονες ή ακόμα και κάποιον συγγενή μας. Περίεργες καταστάσεις που σε βάζουν σε σκέψη, χωρίς όμως να σε τρομάζουν, ανεβάζουν την αδρεναλίνη σου σε ικανοποιητικά επίπεδα. Πριν λίγες μέρες έμαθα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο της, όπως και τα επόμενα, έχουν γίνει ταινία. Πως μου ξέφυγαν αυτά;

Το πρώτο της βιβλίο λοιπόν θα το αξιολογήσω με επιείκεια, καθώς είναι το ντεμπούτο της και θα συνεχίσω να την διαβάζω για αρχή στα Σουηδικά (έχω βλέπεις το προνόμιο της γλώσσας) και με την ελπίδα να διαβάσω και κάποια στα ελληνικά. Το γεγονός ότι οι Εκδόσεις Μεταίχμιο  τύπωσαν το βιβλίο σε Pocket Size παίρνει αρκετούς βαθμούς παραπάνω. Είναι πολύ πιο εύκολο να το κουβαλάς στην τσάντα σου, να το κρατάς στα χέρια σου και δεν πιάνει και πολύ χώρο στο ράφι. Ειδικά αυτό το τελευταίο για εμάς τους βιβλιοφάγους, που δεν έχουμε πλέον ελεύθερο χώρο να ακουμπήσουμε, είναι μια ανάσα!

Μέχρι την επόμενη φορά… να χαμογελάς γιατί σε πάει!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *