Ιστορία δύο πόλεων Τσαρλς Ντίκενς

Ιστορία δύο πόλεων Τσαρλς Ντίκενς από τις εκδόσεις Μίνωας. Κριτική βιβλίου από την φίλη Εύη.

Ο Charkes Dickens σίγουρα δε θέλει συστάσεις ούτε προσπάθεια για να εγκατασταθεί ως συγγραφέας. Τα έργα του διαχρονικά και γραμμένα με τρόπο μοναδικό που αγγίζουν την καρδιά του κάθε αναγνώστη ανά τους αιώνες. Η ιστορία δύο πόλεων διακρίνεται για το ύφος, μα και τη δυναμική απλότητα της γραφής της.

Αποδίδεται η γαλλική επανάσταση μέσα από τα μάτια ενός συγγραφέα. Σκληρές σκηνές, άνθρωποι που υποφέρουν, ψυχές που πονούν, σώματα διαμελισμένα. Θυμίζει τη φάρμα των ζώων με την εκάστοτε άρχουσα τάξη να διψά για αίμα και εκδίκηση. Τελικά τι είναι η τιμωρία και πώς ευφραίνεται ο αδικημένος νους των ανθρώπων;

Ιστορία δύο πόλεων

Πράξεις ανθρωπιάς και απανθρωπιάς. Ιδανικά που θεωρούνται αυτονόητα, αξίες που θεωρούνται δεδομένες. Κι όμως σπάνια συναντώνται. Ένα βιβλίο με αργή καύση που ξαφνικά πυροδοτεί το φιτίλι και συνταράσσει! Ένα ενθουσιώδες 5 λοιπόν, που σίγουρα δεν αρκεί για να καλύψει αυτόν τον πολυσύνθετο λογοτεχνικό καμβά του Dickens! Διαβάστε το!

Πάρε την ευκαιρία να διαβάσεις τις βιβλιοκριτικές μου άλλη μια φορά. Θα τις βρεις όλες μαζεμένες ΕΔΩ. Θα χαρώ πάρα πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας.

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *