Ιστορίες του έρωτα και της Φωτιάς

Ιστορίες του έρωτα και της Φωτιάς της Σάρα Κατερίνας Παπαδάκη από τις εκδόσεις Πηγή. Μου το έστειλε η ίδια η συγγραφέας πριν αρκετό καιρό και χάρηκα ιδιαίτερα που ήθελε να το διαβάσω. Δεν είχα ξαναδιαβάσει τέτοιου είδους βιβλίο, αισθηματική λογοτεχνία. Είναι μικρό σε σελίδες το βιβλίο αλλά γεμάτο συναίσθημα. Θα σου περιγράψω αμέσως τι εννοώ.

Περιγραφή

Οι «Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς» είναι 22 αφηγήσεις βασισμένες στο πάθος, τη λάβρα, τον έρωτα που μπορεί να βιώσει ένα ζευγάρι. Ιστορίες κατάλληλες για όλους όσους πιστεύουν στον έρωτα, αλλά και στη φωτιά του.

Κάποιοι αγαπάνε, κάποιοι πονάνε, άλλοι δεν ξεχνούν κι άλλοι απλά προχωρούν. Υπάρχουν κι αυτοί που συγχωρούν, αλλά κι αυτοί πληγώνουν. Όλοι όμως χορεύουν τον ίδιο χορό, τον χορό της αγάπης, με τα καλά και τα κακά της. Πάνω από όλα, πάντα, βρίσκεται η αγάπη.

Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πραγματικά δομημένες από τον έρωτα και την φωτιά. Σε κάθε κείμενο υπάρχει τόσο έντονο το συναίσθημα του πόθου, του πόνου, της αγάπης, της συγχώρεσης, της απογοήτευσης, της ελπίδας και της μετάνοιας. Δεν υπάρχει κομμάτι του βιβλίου που να μην ένιωσα κάποιο από αυτά τα συναισθήματα. Είναι απίστευτο αλλά σε κάποια ήρθαν αναμνήσεις από το παρελθόν μου και για πρώτη φορά τις δέχτηκα με αγαλλίαση. Γιατί όλα είναι μέσα στην ζωή.

“Σήμερα έστειλα 13 μπαλόνια στον ουρανό για να σε βρουν…. τους είπα, αν δεν σε βρουν, να μην γυρίσουν πίσω, γιατί τότε θα ξέρω πώς δεν θα είσαι πουθενά και θα πάψει ο κόσμος να έχει χρώματα…” σελ.9

Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς

Θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες φράσεις και αποσπάσματα από το βιβλίο της Σάρας Κατερίνας αλλά δεν θα το κάνω. Θα σας προκαλέσω όμως να το αγοράσετε και να το διαβάσετε. Και για να το διαβάσεις θα χρειαστείς ένα ποτήρι κρασί (αν όχι μπουκάλι), ένα πακέτο χαρτομάντιλα και ένα αγαπημένο σου πρόσωπο κοντά σου. Και αυτό γιατί θα θελήσεις χωρίς να το καταλάβεις, να του εξομολογηθείς ότι συναίσθημα σου δημιούργησε το βιβλίο .

Θα του δώσω λοιπόν 5 αστέρια γιατί με έκανε να κλάψω. Θα με κοροϊδέψεις εσύ και θα πεις “τι χαζά είναι αυτά που λες βρε Αθανασία;”. Κι όμως, είναι σπάνιο το φαινόμενο να σε κάνει ένα βιβλίο να αισθανθείς τόσο έντονα συναισθήματα. Και ας είναι μονάχα 66 σελιδούλες. Να διαβάσεις και την κριτική μου για το Αγαπητέ Θεέ. Ακόμα ένα βιβλίο που σε αφήνει ανάμεικτα αλλά δυνατά συναισθήματα. Και εννοείται χρειάζεσαι τα χαρτομάντιλα. Δεν παίζουμε με αυτά.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *