“Καλημέρα Χαρά”

Έχω διαβάσει αρκετά βιβλία αυτοβελτίωσης. Τις περισσότερες φορές ένιωθα ένα “βάρος” καθώς τα διάβαζα και νόμιζα πως τελικά κάτι έχω κάνει λάθος γενικότερα στην ζωή μου και στον τρόπο που σκέφτομαι και ζω. Κάποια στιγμή στο δελτίο τύπου των Εκδόσεων Διόπρα είδα ένα βιβλίο με πολύ ιδιαίτερο εξώφυλλο και ένα πολύ ευδιάθετο τίτλο. “Καλημέρα Χαρά” και στο πρόσωπο μου σχηματίστηκε ένα χαμόγελο! Έτσι απλά! Έπρεπε να γίνει δικό μου!

Όταν έφτασε στα χέρια μου η χαρά μου ήταν μεγάλη (όπως με κάθε βιβλίο φυσικά). Ξεφύλλισα τις σελίδες του για να πάρω μια πρώτη ιδέα και έμεινα έκπληκτη. Το λέει ο τίτλος βέβαια “52 διαλογισμοί και πρακτικές για μια πιο όμορφη και ήρεμη ζωή” αλλά δεν το πίστευα. Νόμιζα πως θα είναι όπως όλα τα άλλα, που σε λένε τι να κάνεις σε κάποιες πολύ ξεκάθαρες περιπτώσεις στην ζωή σου, πράγμα που δεν ισχύει βέβαια γιατί η ζωή είναι περίπλοκη από μόνη της και φυσικά δεν είναι παζλ να το λύσεις. Καθώς είμαι και λάτρης της Γιόγκα και του διαλογισμού ( όσο το επιτρέπει η καθημερινότητα μου πάντα εννοείται), απλά χτυπούσα χαρούμενη παλαμάκια από τον ενθουσιασμό μου.

“52 διαλογισμοί και πρακτικές για μια πιο όμορφη και ήρεμη ζωή”. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; 52 τρόποι για να εξασκήσεις το μυαλό σου να βλέπει τις καταστάσεις και τα προβλήματα σου με άλλο μάτι. Σε βοηθάει να βρεις την εσωτερική σου γαλήνη με τέτοιο τρόπο που δεν νιώθεις αδύναμος, αλλά πολύ δυνατός που αντιμετωπίζεις το άγχος και την αγωνία σου με ηρεμία και ορθή σκέψη. Τα παραδείγματα που σου παραθέτει η συγγραφέας Αγάπη Στασσινόπουλος είναι βγαλμένα από την δική της ζωή και ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται. Δεν είναι εικασίες και υποθέσεις. Σε όποιο κεφάλαιο και να ανατρέξεις, θα βρεις οπωσδήποτε κάποιο σημείο στα λόγια της που θα μπορείς να συσχετιστείς. Είναι ένα από αυτά τα βιβλία που το κλείνεις στο τέλος και νιώθεις ανάλαφρος από αγωνίες και με περισσότερες γνώσεις για τον ίδιο σου τον εαυτό. Από το βιβλίο κράτησα το εξής

Καλημέρα, αυτή είναι η πολύτιμη ζωή μου και η σημερινή ημέρα θα είναι υπέροχη

Μέχρι την επόμενη φορά….just keep reading!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *