“Το κορίτσι του τρένου”

READ IN ENGLISH HERE

Τα Χριστούγεννα είχα πάρει μέρος στην ανταλλαγή δώρων της Efzin Creations και το Secret Santa, διάβασε το ανάλογο ποστ εδώ. Ένα από τα δώρα που έλαβα από τη Αθηνά του Craft Cook Love ήταν βιβλίο “Το κορίτσι του τρένου” από την Paula Hawkins, εκδόσεις Ψυχογιός. Ήταν η περίοδος όπου η ταινία ήδη διαφημιζόταν με το τρέιλερ, οπότε και είχα κατά ενθουσιαστεί με το βιβλίο. Ήθελα να προλάβω να το διαβάσω πριν προλάβει κάποιος να με πει το τέλος. Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο αμέσως.

Η ηρωίδα, είναι μια νέα κοπέλα που ζει στον δικό της κόσμο. Κάθε πρωί, παίρνει το ίδιο τρένο προς την ίδια κατεύθυνση, την ίδια ώρα και κάθεται στην ίδια θέση κοιτάζοντας έξω από το μεγάλο παράθυρο. Παίρνει ακριβώς το ίδιο τρένο της επιστροφής, με την ίδια ακριβώς σχεδόν ιεροτελεστική ακρίβεια, κοιτώντας πάντα έξω από το παράθυρο. Φαντάζεται πως θα ήταν αν ζούσε εκεί μαζί με τους ανθρώπους που παρατηρεί στα όμορφα σπίτια, μια φυσιολογική ζωή. Μια ζωή διαφορετική από την δική της. Δεν γνωρίζει όμως ότι η μοίρα θα της προσφέρει την ευκαιρία που ζητούσε μαζί με μια τρομακτική έκπληξη. Η μοίρα της επιφυλάσσει ένα μοναδικό αξέχαστο ταξίδι.

“Το κορίτσι του τρένου”, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατάει σε απόλυτη αγωνία και σασπένς. Όλοι είναι πιθανοί ένοχοι και αθώοι. Αν και στην αρχή δεν πολύ καταλαβαίνεις που θέλει να καταλήξει η συγγραφέας και η ιστορία είναι λιγάκι μπερδεμένη. Η πλοκή αλλάζει απότομα και τότε ξυπνάει την περιέργεια και την αγωνία και ξεδιπλώνεται το μυστήριο. Μπορώ να πω ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δεν με εντυπωσίασε όσο περίμενα αλλά δεν πέρασε και απαρατήρητο.

Την ταινία δεν την έχω δει και πραγματικά δεν ξέρω αν θα ήθελα να την δω. Νομίζω πως θα μου καταστρέψει την εικόνα που έχω σχηματίσει για το βιβλίο. Εσείς την έχετε δει την ταινία; Πως σας φάνηκε;

Μέχρι την επόμενη φορά… να χαμογελάς γιατί σε πάει!

2 Comments

 1. mysecretbook 30 Μαρτίου 2018 at 17:58

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Είχα βάλει την ταινία αφού διάβασα το βιβλίο και την έκλεισα γιατί όντως καταστρέφει τις εικόνες. Πρόσφατα όμως την είδα, με μνήμη θαμπή, ήταν αρκετά καλή. 🙂

  Reply
  1. Αθανασία 14 Ιανουαρίου 2019 at 22:19

   Να το δω δηλαδή;

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *