” Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει “

READ IN ENGLISH HERE

Πριν από λίγους μήνες, διάβασα την κριτική από την αγαπητή μου φίλη Μαρία του Shabby Mommy για το βιβλίο ” Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει “ από τον συγγραφέα Sun-mi Hwang από τις εκδόσεις Διόπτρα. Έγραψε: “… Ολοκληρώνοντας το βιβλίο ένιωσα ένα σκίρτημα στο στήθος, και βυθίστηκα, γεμάτη συγκίνηση, σε όλα όσα μου είχε πει η ιστορία …” (διαβάστε περισσότερα για το καταπληκτικό review της Μαρίας εδώ). Το αγάπησε τόσο πολύ, που με έστειλε ένα αντίγραφο αυτού του πανέμορφου βιβλίου ως δώρο, για να μου υπενθυμίσει ότι υπάρχει πάντα ελπίδα!

Αρχικά, όταν ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο, αισθάνθηκα ότι ήταν λίγο παιδαριώδης και με έκανε να αναρωτηθώ τι ήταν αυτό που έκανε όλους τους άλλους να μιλάνε με τόσο ωραία λόγια γι ‘αυτό. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ζώα, όπως και η πρωταγωνίστρια η κότα Μπουμπουκίτσα, αλλά σκέφτονται και συμπεριφέρονται σαν ανθρώπινα όντα. Η περιέργεια με οδήγησε να ψάξω να βρω τι υπήρχε σε αυτό το βιβλίο και στην πορεία διαπίστωσα ότι χρειαζόταν όλη μου την προσοχή και την αφοσίωση για να βρω το βαθύτερο νόημα του.

Ενώ διάβαζα για τη μικρή αλλά πολύ δυνατή κότα, βρήκα τον εαυτό μου γοητευμένο από την προσπάθειά της να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Ο αγώνας της για επιβίωση και η μάχη της για το όνειρο της την κατέταξε στην λίστα των ηρώων μου. Το να είναι διαφορετική μεταξύ του είδους της και να στέκεται σταθερή στις πεποιθήσεις της με έκανε να ανατριχιάζω από υπερηφάνεια. Ως μητέρα προς μητέρα, με έκανε να αισθάνομαι ευτυχισμένη που δεν είμαι η μόνη, που θα έκανα τα πάντα για τα παιδιά της, χωρίς να το σκεφτώ δεύτερη φορά.

Αυτό το βιβλίο δίνει ελπίδα, θετικότητα, αισιοδοξία και έναν νέο τρόπο σκέψης. Μετά από λίγη ώρα που θα το διαβάζεις, δεν θα νιώθεις περίεργα για τα ζώα που σκέπτονται και μιλάνε σαν ανθρώπινα όντα αλλά θα βρεις κοινό έδαφος με τους χαρακτήρες. Το συναίσθημα είναι εκπληκτικό! Σου προτείνω να το διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Σου δίνει μηνύματα που δεν μπορείς να φανταστείς. Σε ευχαριστώ Μαρία μου και πάλι για αυτό το καταπληκτικό βιβλίο! Ως μητέρα προς μητέρα με έδωσες απίστευτη δύναμη και ελπίδα!!!

 

1 Comment

  1. Χρυσή - Bliss Seeking Mom 6 Μαρτίου 2018 at 06:16

    Έχω διαβάσει πολλές κριτικές γι αυτόν το βιβλίο. Μα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το αγάπησε!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *