“Μη με λησμόνει”

Σήμερα μόλις έμαθα πως υπάρχει ένα λουλούδι με μπλε χρώμα και το όνομα του είναι “Mη με λησμόνει” ή “μυοσωτίς”.Υπάρχουν πολλές ιστορίες για αυτό το μικρό και άοσμο λουλουδάκι αλλά ένας ξένος θρύλος μιλάει για ένα ερωτευμένο ζευγάρι και μένα αυτά με αρέσουν πολύ. Σε ένα περίπατο τους λοιπόν, η ρομαντική κίνηση του νεαρού, να χαρίσει ένα μπλε λουλούδι που βρήκε στις ακτές του ποταμού στην αγαπημένη του, είχε τραγική κατάληξη. Η τελευταία πράξη της αγάπης του προς αυτήν, πριν χαθεί για πάντα στα νερά του ποταμού, ήταν να πετάξει στα πόδια της αγαπημένης του το μπλε ανθάκι και να της φωνάξει «μη με λησμόνει!». Πόσο τραγικό και πόσο ρομαντικό συνάμα. Ο Κώστας Κρομμύδας, εμπνευσμένος απο μια αληθινή ιστορία κατάφερε και έγραψε ένα αριστουργημα για την ατελείωτη και αξέχαστη αγάπη με τίτλο “Μη με λησμόνει” από τις εκδόσεις Διόπτρα και πάρτε χαρτομάντηλα μαζί σας.

Για μένα που διαβάζω κυρίως αστυνομικά και τρόμου, τα βιβλία του Κώστα Κρομμύδα, έχουν αποδειχτεί ότι είναι η όαση μέσα στην έρημο. Έχω ξαναγράψει για τον ήρεμο και ανάλαφρο τρόπο γραφής του σε συνδυασμό με το κλίμα αγωνίας που σου προκαλεί στα βιβλία του. Ένα σασπένς το νιώθεις ευχάριστα στο μυαλουδάκι σου. Μπορείς  να διαβάσεις την γνώμη μου για το βιβλίο του “Φως μέσα στην θύελλα“, εδώ. Είναι αξιοθαύμαστο που χρησιμοποιεί αληθινές ιστορίες και με απόλυτο σεβασμό τυλίγει την δική του πλοκή γύρω από το ήδη υπάρχον κουβάρι.

Το βιβλίο “Μη με λησμόνει“, πρέπει να παραδεχτώ πως δύσκολα το άφηνα από τα χέρια μου και στεναχωριόμουν όταν έπρεπε να το απαρνηθώ. Ήθελα να μάθω το τέλος της ιστορίας. Τόσα πολλά τα άτομα που ήταν μπλεγμένα στην ιστορία και τόσες πολλές οι πιθανές τροπές, που την μια στιγμή γούρλωνα τα μάτια από αγωνία και την άλλη χαμογελούσα από ικανοποίηση. Η Πέρσα και ο Κωνσταντίνος. Το ζευγάρι που η μοίρα έμελε να τους δέσει για πάντα μαζί από το πρώτο βλέμμα, με παρελθόν τόσο κοινό μα τόσο διαφορετικό συγχρόνως. Η μοίρα τους, προσχεδιασμένη από το ίδιο βρομερό χέρι, με την άσπλαχνη αρπαγή τους. Μια απίστευτη ιστορία, που αν σκεφτείς ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τρέμεις στην ιδέα του τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος για το χρήμα και την δύναμη. “Μη με λησμόνει” λοιπόν, το βιβλίο που με έκανε να κλάψω, να χαμογελάσω και με θύμισε να μην ξεχνάω!

Until next time…. χαμογέλα!!!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *