Μια μέρα τον Δεκέμβρη * Josie Silver.

Το “Μια μέρα τον Δεκέμβρη” αποτελεί το πρωτόλειο της Josie Silver από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης ή μήπως και για μια ιστορία ζωής; Ιστορία: Ένα δεκεμβριάτικο πρωινό η Λόρι παρατηρεί έναν άντρα από το παράθυρο του λεωφορείου και διαπιστώνει ότι αυτός είναι ο ένας. Οι ματιές τους συναντιούνται, νιώθουν ένα πρωτόγνωρο αίσθημα πληρότητας, μα πριν προλάβουν να κάνουν κάποια κίνηση το λεωφορείο φεύγει.

Κατά τη διάρκεια του επομένου χρόνου η Λόρι μάταια ψάχνει αυτόν τον άντρα σε κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά του Λονδίνου. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά η συγκάτοικος και καλύτερη φίλη της Λόρι της συστήνει τη νέα της σχέση, που δεν είναι άλλος από το αγόρι του λεωφορείου. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ανακούφιση από τη μια πλευρά που επιτέλους τον ξαναβρήκε, μα απογοήτευση από την άλλη που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τον αποκτήσει.

Η πορεία της ζωής τριών στενά συνδεδεμένα ανθρώπων για την αναζήτηση της ευτυχίας. Μονοπάτια που μπλέκουν και χωρίζουν για σχεδόν δέκα χρόνια. Ευκαιρίες αγάπης και σχέσεις μιας δοκιμαζόμενης φιλίας. H στιγμή: μια ματιά που διήρκησε 60 δευτερόλεπτα. Ένα υπέροχο λεπτό συνειδητοποίησης και βαθιάς αντίληψης που θα πυροδοτήσει ένα σύγχρονο ρομάντζο γεμάτο τρυφερότητα, ένταση, στοργή και συγκίνηση.

Μια μέρα τον Δεκέμβρη

Ένα μυθιστόρημα που φέρνει κάτι από Serendipity, Sweet November, You ‘ve got e-mail. Μόνο που είναι καταγεγραμμένο επιτρέποντας στον αναγνώστη να φανταστεί τα χρώματα και τις μυρωδιές της ιστορίας πλάθοντας εικόνες γεμάτες ζωντάνια και ενέργεια.

Άνθρωποι που κολυμπούν κόντρα στο ρέμα, άνθρωποι που κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή, άνθρωποι που ξεφορτώνονται παλιούς φίλους και ανοίγουν χώρο για τους καινούργιους, άνθρωποι που δείχνουν ότι χαίρονται, μα που μέσα τους υποφέρουν. Άλλωστε, τι άλλο είναι η ζωή πέρα από ένα μείγμα περιπετειών και συναισθημάτων; Ανακατευόμαστε, χάνουμε και κερδίζουμε.

Και κάτι ακόμη κλείνοντας: παραδέχομαι πως αυτό δεν είναι το είδος λογοτεχνίας που ξεχωρίζω. Μια ιστορία εντελώς αναίμακτη. Όσοι παρακολουθείτε τα reviews μου, θα έχετε παρατηρήσει ότι προτιμώ τα αστυνομικά και τα θρίλερ. Ωστόσο, αυτό το βιβλίο το διάβασα με ευχαρίστηση, γιατί ήταν ρεαλιστικό και γεμάτο από γεγονότα καθημερινής ανθρωπιάς. Διαβάστε το!

Πάρε την ευκαιρία να διαβάσεις τις βιβλιοκριτικές μου άλλη μια φορά. Θα τις βρεις όλες μαζεμένες στην βιβλιογωνίτσα μου ΕΔΩ. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας.

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *