Μια νύχτα ακόμη του Κώστα Κρομμύδα

Μια νύχτα ακόμη του Κώστα Κρομμύδα εκδόσεις Διόπτρα. Κριτική βιβλίου από την φίλη Θεανώ.

Η Ισμήνη είναι μια νέα κοπέλα 35 ετών,η οποία είναι έτοιμη να πάει στην εκκλησία ως νύφη. Κατά την διάρκεια του μυστηρίου ένοιωσε έναν οξύ πόνο στο κεφάλι όπου λιποθύμησε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο. Ο γάμος πήρε αναβολή για ένα διάστημα τουλάχιστον έτσι πίστευε η Ισμήνη. Ένα βράδυ ενώ είχαν φύγει όλοι η Ισμήνη δεν μπορούσε να κοιμηθεί και έτσι σηκώθηκε και πήγε στο σαλόνι όπου το παράθυρο ήταν ανοιχτό και χάζευε τα φώτα της πόλης αλλά και έναν άνθρωπο που θα σημάδευε την ζωή της για πάντα.

Όταν μετά από κάποιες μέρες γύρισε σπίτι της με τον αρραβωνιαστικό της κατάλαβε ότι δεν ήταν και τόσο σωστός απέναντι της και τον έβγαλε από την ζωή της όσο ποιο απλά και καταλυτικά γινόταν, Έτσι πήρε και μια μεγάλη απόφαση θα έφυγε και δεν θα γυρνούσε ποτέ πίσω θα εμένα για πάντα εκτός Ελλάδος . Έτσι άφησε ένα σημείωμα στους γονείς της ότι έφευγε και θα τους έπαιρνε τηλέφωνο για να ξέρουν ότι είναι καλά. Εν τω μεταξύ  ο μόνος που ήξερε ,που είναι ήταν  ο κολλητός της αλλά τον είχε ορκίσει να μην πει τίποτα και σε κανέναν. Εκείνος κράτησε τον λόγω του και  δεν την φανέρωσε.

Μια νύχτα ακόμη του Κώστα Κρομμύδα

Η Ισμήνη είχε πάει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Μπερδεύτηκε μέσα σε παρέες, άγνωστη μετάξι αγνώστων, που ήταν και πάρα πολύ φιλόξενοι  παρόλο που η ίδια ήταν μια ξένη για την χώρα τους. Έτσι έκατσαν όλοι μαζί διασκέδασαν και άκουσαν έναν τροβαδούρο της εποχής που όλα τα κορίτσια τον ήθελαν. Κατά μεγάλη τύχη της Ισμήνης τον γνώρισε και δεν της είναι καθόλου αδιάφορος του εναντίων. Μετά από κάποιες συγκυρίες και παιχνίδια της μοίρας καταλήγουν να κάνουν μαζί ένα ταξίδι. Η Ισμήνη μετά από πιέσεις των γωνιών της αναγκάζετε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα και να χάσει τον τροβαδούρο της .
Η ζωή όμως παίζει περίεργα παιχνίδια και θα γίνει κάτι συνταρακτικό το οποίο θα την βοηθήσει ο κολλητός της.

Με αυτό το βιβλίο ο Κρομμύδας με έκανε να δω τα πράγματα με άλλο μάτι. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο που σου δίνει να καταλάβεις την αξία και το νόημα της ζωής. Εκτός αυτού έχει πάρα πολύ ωραία τοπία , χρώματα , μουσική, αρώματα , συναισθήματα. Αλλά και λύπη για το άδικο, το κακό, το γιατί σε μένα που λέμε και πραγματικότητα δεν ξέρω γιατί το λέμε . Είναι ένα βιβλίο που άλλαξε τα συναισθήματα μου, με έκανε λίγο ποιο σκληρή . Αλλά και πάλι επειδή το έζησα όλο αυτό με πονάει ακόμα . Είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει.

Διάβασε και την κριτική μου για το βιβλίο Απλά σ αγαπώ του Γιάννη και της Μαρίας Αλεξάνδρου που θα βρεις ΕΔΩ.

Σας εύχομαι να είστε καλά και μην ξεχνάτε τα βιβλία είναι ζωή .

Σας χαιρετώ Θεανώ .

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *