Μικρές φωτιές παντού * Celeste Ng

Μικρές φωτιές παντού της Celeste Ng από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Σε μια περιοχή του Κλίβελαντ και συγκεκριμένα στο Σέικερ Χάιτς, όπου τα πάντα είναι σχεδιασμένα λεπτομερώς- από τη ρυμοτομία της περιοχής ως την επιτυχημένη ζωή των κατοίκων του-, μένει η οικογένεια της Έλενα Ρίτσαρτσον. Το σημείο κατατεθέν του χαρακτήρα της ειναι ο σεβασμός στους κανόνες.

Ξαφνικά, στον ειδυλλιακό κόσμο της οικογένειας Ρίτσαρτσον εισβάλει η Μία Γουόρεν. Η Μία είναι ο αντίποδας της κυρίας Ρίτσαρντσον. Μια μποεμ περιπλανώμενη καλλιτέχνιδα που μένει με την έφηβη κόρη της, την Περλ. Οι δυο τους νοικιάζουν ένα σπίτι των Ρίτσαρντσον με αποτέλεσμα η ζωή των δύο οικογενειών να αποκτήσει κοινά σημεία αναφοράς. Ωστόσο, η Μία κρύβει ένα μυστηριώδες παρελθόν, ενώ παράλληλα ο τρόπος σκέψης της είναι τόσο τολμηρά διαφορετικός που η οργανωμένη κοινότητα του Σέικερ Χάιτς κινδυνεύει να ανατραπεί.

Μικρές φωτιές παντού * Celeste Ng

Ένα παγκόσμιο συγγραφικό φαινόμενο. Βιβλίο που αναδείχθηκε αγαπημένο για εκατομμύρια αναγνώστες από το Goodreads. Αναδείχθηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα για το 2017 απο το Amazon.

Βιβλίο που προσεγγίζει λεπτά θέματα, όπως η μητρότητα και η επίδραση των κρυμμένων μυστικών στη ζωή αυτών που τα κρύβουν. Όπως η αντίληψη ότι αυτός που ακολουθεί τους κανόνες δε θα βρεθεί ποτέ μπλεγμένος σε δυσεπίλυτες καταστάσεις. Άλλωστε, ακριβώς σε αυτό το σημείο βρίσκεται και η σπουδαιότητα αυτού του μυθιστορήματος. Οι πρωταγωνιστές νομίζουν ότι τα πάντα στη ζωή τους είναι καλά. Ψευδαίσθηση που αρέσει και επιδιώκεται για εφησυχασμό συνειδήσεων.

Μικρές φωτιές παντού * Celeste Ng

Ένα τρυφερό βιβλίο που βάζει τον αναγνώστη να αναρωτηθεί αν το μέλλον μπορεί να καθοριστεί από τις πράξεις του παρελθόντος. Μια συγκλονιστική γραφή που προκαλεί αναστάτωση για τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα γεγονότα της ζωής. Ένα βιβλίο που πιθανόν να αλλάξει τη θεώρηση σας για τους ανθρώπους.

Μια πολύπλοκη και φοβερά στενόχωρη ιστορία. Οδυνηρά προσωπική και επώδυνη. Το ίδιο βασανιστικό ερώτημα επανέρχεται ξανά και ξανά. Τι είναι αυτό που καθιστά μια γυναίκα μητέρα; Η βιολογία ή η αγάπη από μόνη της αρκεί; Και τελικά, σε μια κοινωνία, όπου τα πάντα είναι άψογα τακτοποιημένα, οι πάντες τηρούν τους κανόνες και τα πάντα πρέπει να δείχνουν ωραία και τέλεια, μετράει καθόλου η εσωτερική αταξία που επικρατεί;

Πάρε την ευκαιρία να διαβάσεις τις βιβλιοκριτικές μου άλλη μια φορά. Θα τις βρεις όλες μαζεμένες στην βιβλιογωνίτσα μου ΕΔΩ. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας.

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

1 Comment

  1. zina 21 Ιανουαρίου 2019 at 15:06

    το λάτρεψα αυτό το βιβλίο!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *