“Μικρό λευκό κοχύλι”

Για πάρα πολύ καιρό διάβαζα ποστ φίλων Blogger για το μικρό σε μέγεθος αλλά συγχρόνως τόσο μεγάλο σε νόημα βιβλίο της Κατερίνας Χλωροκώστα. Διάβαζα και εξερευνούσα το ” Μικρό λευκό κοχύλι ” μέσα από τα μάτια των άλλων. Για να πω την αλήθεια, δεν τολμούσα να το παραγγείλω. Είχε τρυπώσει στο μυαλό μου ένας φόβος για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Ήξερα ή μάλλον είχα καταλάβει ότι έχει να κάνει με τον χαμό ενός παιδιού και πως το αντιμετωπίζει η οικογένεια μέσα από τα μάτια της μάνας. Εξάλλου το λέει και η περιγραφή του βιβλίου ότι είναι ένας εσωτερικός μονόλογος, μιας αγωνιώδους διαδρομής, η ιστορία μιας μάνας και της κόρης της. Ένα παιδί που χάθηκε για πάντα.

Ποιος θέλει να διαβάσει ένα τέτοιο βιβλίο; Ποιος άνθρωπός θέλει να διαβάσει μια τέτοια τραγική ιστορία; ποιος θα τολμήσει να κάνει αυτό το “ταξίδι”; Όσο και να με έτρωγε η περιέργεια δεν τολμούσα! Μέχρι που η Μαρία του My Happiness Project με το έστειλε δώρο και θα την ευχαριστώ για πάντα για αυτό. Εδώ, μπορείς να διαβάσεις την άποψη της Μαρίας για το βιβλίο.

Χρειάστηκαν μονάχα 3 ώρες για να το ξεζουμίσω το ” Μικρό λευκό κοχύλι ”  και να γίνω ένα με την μάνα, ένα με το παιδί, ένα με τον πατέρα, ένα με τα αδέρφια. Χρειάστηκαν 3 ώρες για να γεμίσει η ψυχή μου με πόνο, με οργή και με αγαλλίαση. Χρειάστηκαν 3 ώρες για να κλάψω για όλα όσα δεν έχω τολμήσει να κλάψω σε ολόκληρη την ζωή μου μέχρι σήμερα. Χρειάστηκαν μονάχα 3 ώρες για να συγχωρέσω γονείς, αδέρφια, φίλους, γείτονες και εμένα.

Ταυτίστηκα με αυτούς τους ανθρώπους και είμαι σίγουρη πως και εσύ θα το κάνεις σε κάποιο σημείο. Είναι ένα βιβλίο θησαυρός όχι μονάχα για τους γονείς αλλά για όλους μας. Είναι ένα χαστούκι που μας βγάζει από το εγωκεντρικό μας κουφάρι και μας αναγκάζει να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Είναι ένα βιβλίο τόσο μικρό σε μέγεθος αλλά τόσο μεγάλο σε νόημα που αξίζει να το διαβάσεις άμεσα… “Μικρό λευκό κοχύλι” εκδόσεις Γαβριηλίδης λοιπόν και καλό σας ταρακούνημα!

Until next time…just keep reading!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *