Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς

Ήταν στην μεγάλη λίστα μου από τα Χριστούγεννα. Ξες … Αυτήν την λίστα που δεν έχει τελειωμό και δεν υπάρχει και σωτηρία. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ! Ήταν ένα βιβλίο που διάβαζα τόσο όμορφα σχόλια και κριτικές που έλεγα “δεν μπορεί ρε συ!”. Το παιδί που το έγραψε, γιατί για παιδί μιλάμε, είναι ένας νέος συγγραφέας και blogger και πολύ ταλαντούχος μάλιστα. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, έγραψε ένα καταπληκτικό βιβλίο ιδιαίτερα διάσημο στον κύκλο των Bookblogger και των Bookstagrammer και όχι άδικα. Μόλις ήρθα Ελλάδα έπρεπε να το αποκτήσω. Μιλάω για το “Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς” του  Πυθαγόρα Κωνσταντίνου Ελευθεριάδη και τις εκδόσεις iWrite και αποφάσισα να σας το παρουσιάσω για να το αγαπήσετε και εσείς όσο και εμείς οι τρελοί βιβλιοφάγοι.

Μόλις 60 σελίδες βιβλίο, αλλά τα λόγια του και πόσο παραπάνω η ουσία τους το κάνουν τεράστιο. Δεν θα έλεγα ότι είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Θα έλεγα ότι είναι ένα βιβλίο αφύπνισης και ταρακουνήματος. Συμφώνησα μαζί του ουκ ολίγες φορές (θα το είδατε άλλωστε στα stories στο Instagram) και έλεγα από μέσα μου “Πες τα ρε πουλάκι μου, πες τα!”. Ταυτίστηκα με τις απόψεις του και τον τρόπο που τα έγραφε. Έχουμε ίσως το ίδιο στυλ! Γράφουμε με την καρδιά και όχι με το μυαλό! Μόνο με την καρδιά γράφεις μεγάλες αλήθειες.

“Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς”

Εικοσιδύο κείμενα που θα σε διδάξουν να σκέφτεσαι τον εαυτό σου, τον συνάνθρωπό σου, τον κόσμο γύρω σου και την ίδια σου την ζωή. Θα σε δείξει τον δρόμο για να αισθανθείς την αγάπη και τον έρωτα, να επιμένεις και να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες αν πραγματικά αξίζουν, να αισθανθείς τα δικά σου συναισθήματα και να τα υπερασπιστείς με όλη σου την ψυχή. Θα σε διδάξουν να ακούς την καρδιά σου, τα συναισθήματα σου και τι αξίζει στην ζωή σου. Να σέβεσαι τον συνομιλητή σου, τις απόψεις του και να δέχεσαι τα λάθη σου. Μα πάνω από όλα θα σου ρίξει κάνα δυο “χαστούκια” να γίνεις άνθρωπος σε μια κοινωνία που έχει χάσει την ανθρωπιά της.

Το αγάπησα το “Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς” και το διάβαζα τόσο αργά σαν να ρουφούσα την κάθε του λέξη για να μείνει στο μυαλό μου περισσότερο! Θα του βάλω 5 ολόκληρα λαμπερά αστεράκια γιατί έτσι γουστάρω… Τον συγγραφέα μας θα τον βρεις στο εδώ στο  Instagram και στο Facebook  για να απολαμβάνεις περισσότερα κείμενα του. Ένα ακόμα βιβλίο από τις εκδόσεις iWrite είναι και “ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια“.Αξίζει πραγματικά να του δώσεις μια ευκαιρία!

Until next time … just keep reading!

 

1 Comment

  1. Pingback: Η Κόκκινη Χορεύτρια του Ρίτσαρτν Σκίνερ - The Book Fairy

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *