Νυχτερινή Αφροδίτη * Δήμητρα Ιωάννου.

Νυχτερινή Αφροδίτη της Δήμητρα Ιωάννου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Την ημέρα της ονομαστικής μου έλαβα ένα πακέτο από Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το πακέτο υπήρχε ένα βιβλίο τόσο γαλάζιο που γέμισε το μάτι μου θάλασσα. Και μόλις κατάλαβα πιο βιβλίο είναι τρελάθηκα από την χαρά μου. Η Νυχτερινή Αφροδίτη ήταν από τα βιβλία που ήθελα άμεσα να αγοράσω με την πρώτη ευκαιρία. Και να που ήρθε στα χέρια μου σαν δώρο από την ίδια την Δήμητρα και με μία υπέροχη και άκρος συγκινητική αφιέρωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό το δώρο Δήμητρα μου! Είσαι καταπλικτική!

Υπόθεση:

«Άκουσέ με καλά και θα σ’ το πω έξω απ’ τα δόντια. Σ’ αγάπησα πολύ, έστω κι αν εσύ με πρόδωσες και εξαφανίστηκες. Όμως, αν είσαι ανακατεμένη στην κλοπή, μη νομίζεις πως θα μου γλιτώσεις!»
Μια απρόσμενη στροφή της μοίρας φέρνει τη Μαλένα στο αρχοντικό του διάσημου ζωγράφου Μιχαήλ Μπόκαρη, ακριβώς τη νύχτα όπου η Νυχτερινή Αφροδίτη, ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του εικοστού αιώνα, κάνει φτερά. Το παρελθόν ζωντανεύει κι ο έρωτας εμφανίζεται ξανά μπροστά στα μάτια των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας, πληγωμένος και γεμάτος θυμό.

Άλλες τέσσερις γυναίκες έχουν λάβει την ίδια πρόσκληση από τον ζωγράφο. Ποιες από αυτές είναι οι Ερινύες του παρελθόντος και ποια είναι στην πραγματικότητα η δική του Αφροδίτη; Θα συνειδητοποιήσει τελικά η υφήλιος τις αλήθειες που έχουν αποτυπωθεί στον καμβά; Θα μαθευτεί η αλήθεια;
Η μεγαλειώδης διαδρομή ενός θρύλου από το χθες στο σήμερα και από τις γραφικές Σπέτσες και την Αθήνα του ’70 στις λαμπερές πρωτεύουσες του κόσμου.
Ένα ταλέντο που συνταράσσει ολόκληρο τον πλανήτη. Ένας έρωτας-φωτιά που καίει δυο καρδιές. Μια ζωή μέσα στα φώτα και στα χρώματα κι ένας πίνακας κρυμμένος βαθιά στα σκοτάδια, που αγωνιά να αποκαλύψει τα μυστικά του.

Νυχτερινή Αφροδίτη

Τι να πρώτο πω για την Δήμητρα. Είναι μια εκπληκτική συγγραφέας, με υπέροχη πένα και θαυμαστική γραφή. Η φαντασία της και οι ιστορίες που γεννάει είναι τόσο δυνατές που δεν υπάρχει περίπτωση να μην χαθείς μέσα τους. Θα αγαπήσεις, θα μισήσεις, θα κλάψεις και θα χαμογελάσεις και όλα αυτά μέσα στα βιβλία της. Προσωπικά χάνομαι στις σελίδες των βιβλίων της. Είναι φτιαγμένες σαν παραμύθια και σου χαϊδεύουν την ψυχή όσο διαβάζεις. Ονειρεύεσαι ότι θα μπορούσες και εσύ να είσαι κομμάτι της ιστορίας. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο οικία και πόσο γλυκά συναισθήματα νιώθω κάθε φορά που ξεκινάω ένα βιβλίο της Δήμητρας. Είναι σαν να με καλωσορίζει με ανοιχτές αγκαλιές.

Η Νυχτερινή Αφροδίτη είναι ένας ύμνος στην τέχνη, τα χρώματα, την έμπνευση και το πάθος. Αν τα συνδυάσεις όλα αυτά μαζί σε μια ψυχή ξέρεις τι συμβαίνει; ο έρωτας. Ένας έρωτας δυνατός χωρίς τέλος. Ένας έρωτας που χαράσσετε στην καρδιά και ενώ ματώνει, ο πόνος είναι γλυκός. Και όλη αυτή η φλόγα και η ένταση κάποια στιγμή πρέπει να βγει γιατί θα σε τελειώσει.

Μόνο ένας άνθρωπος της τέχνης μπορεί να εκφράσει τον πόνο του με τα πιο έντονα χρώματα. Να βλέπει εικόνες και να ονοματίζει τις αποχρώσεις τους. Μόνο ένας άντρας σαν το Μιχαήλ Μπόκαρη θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Αλλά η μοίρα δεν χαρίζει τα πάντα απλόχερα. Του στέρησε την μούσα του και πάντα θα πονάει η ψυχή του. Και από εκεί και πέρα, πάντα θα λείπει το κάτι μαγικό από τα ήδη εξαιρετικά έργα του. Αυτό το κάτι που έχει η Νυχτερινή του Αφροδίτη, το πρώτο του αριστούργημα. Την απόλυτη αρμονία του πάθους.

Νυχτερινή Αφροδίτη

Η Νυχτερινή Αφροδίτη είναι από τα βιβλία που ξαναδιαβάζεις για να γαληνεύει η ψυχή σου. Να νιώσεις αυτό το αχ! Να ηρεμεί η σκέψη σου και να πιστέψεις έστω και για λίγο στα παραμύθια. Να πιστέψεις στον παθιασμένο έρωτα και τα όνειρα. Εάν δεν το έχεις διαβάσει ακόμα να το διαβάσεις και στα καπάκια να διαβάσεις και την Βαλεντίνα Η γητεύτρα των Αθηνών. Μια ιστορία αγάπης και μίσους που ακόμα θυμάμαι και χαμογελάω από ευτυχία που την διάβασα. Διάβασε την κριτική μου ΕΔΩ.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς!

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *