” Ο Άτλαντας της Ευρώπης “

Μιας και γυρνάμε τα τελευταία καλοκαίρια την μισή Ευρώπη, για να φτάσουμε τελικά από την Σουηδία στην αγαπημένη μας Ελλάδα, μας γεννιούνται πάρα πολλές ερωτήσεις για τις χώρες που διασχίζουμε και όχι μόνο. Αυτήν την στιγμή ο 6 χρόνος τερατάκος μου, γνωρίζει ήδη 2 διαφορετικές διαδρομές και επίσης έχει και γνώμη για το που θα κάνουμε στάση. Είχαμε την χαρά και την ευτυχία να λάβουμε από τις Εκδόσεις Ψυχογίος το εκπληκτικό βιβλίο ” Ο Άτλαντας της Ευρώπης ”

Ένας “ζωντανός” άτλαντας, καθώς έχει 6 αναδιπλωμένους χάρτες, με διασκεδαστική εικονογράφηση και ιδιαίτερα απλοϊκά και κατανοητά κείμενα για τους μικρούς εξερευνητές. Ο τερατάκος αναγνώρισε από μόνος του πολλές χώρες της Ευρώπης και μου ζήτησε να του ονοματίσω τις υπόλοιπες. Στις τεράστιες σελίδες τους, κρύβουν πληροφορίες σημαντικές για κάθε χώρα, όπως γνωστά αξιοθέατα, χαρακτηριστικά προϊόντα και διάσημες και πολύ γνωστές προσωπικότητες. Επιπλέον σε κάθε γιγάντιο χάρτη βρίσκεται ένα μικροσκοπικό βιβλίο που εμπεριέχει πληροφορίες για την αρχιτεκτονική σε κάθε μια από τις 6 περιοχές της Ευρώπης. Αυτό το βιβλίο τα έχει όλα!

Μέσα από τις χαρούμενες και αστείες φατσούλες και εικόνες, το παιδί απομνημονεύει με ευχάριστο τρόπο τις γνώσεις και μπορεί πιο εύκολα να τα θυμηθεί. Παράδειγμα; Εάν ρωτήσω τον τερατάκο μου που ζει ο Χάρι Πότερ, θα με πει στην Αγγλία. Επιπλέον, αναφέρονται στα ζώα και στα φυτά (χλωρίδα και πανίδα) που μπορεί κάποιος να βρει σε κάθε χώρα ή γενικότερη περιοχή της Ευρώπης. Ήξερες ότι στην νοτιοανατολική Γαλλία υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις αγρών λεβάντας, που χρησιμεύουν στην παραγωγή αρωμάτων, αρωματικών ελαίων και σαπουνιών; Ε τώρα το ξέρεις και εσύ!

Το κορυφαίο με αυτού του είδους τα βιβλία σαν τον ” Ο Άτλαντας της Ευρώπης “, είναι ότι δεν μαθαίνουν μόνο τα τερατάκια μας πάρα πολλά καινούργια πράγματα, αλλά και εμείς οι ίδιοι. Πρέπει να παραδεχτώ ότι στην γεωγραφία δεν ήμουν και πολύ (έως καθόλου) μαθήτρια. Μετά από την ανάγνωση και εξερεύνηση της Ευρώπης μέσα από τις εικόνες αυτού του βιβλίου, έμαθα και εγώ πράγματα που δεν γνώριζα πριν. Όσο ζεις μαθαίνεις λένε! Εμείς προετοιμαζόμαστε για το επόμενο μας ταξίδι και ο ” Ο Άτλαντας της Ευρώπης ” θα μας συντροφέψει σίγουρα!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *