Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια της Βασιλείας Α. Βασιλειάδου

Οι εκδόσεις iWrite μου έδωσαν την ευκαιρία να διαβάσω μερικά από τα βιβλία τους. Νέοι Έλληνες ταλαντούχοι συγγραφείς που κάνουν τα αρχικά τους βήματα σε αυτόν τον μεγάλο και ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο, του βιβλίου. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα λοιπόν είναι της Βασιλείας Α. Βασιλειάδου “Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια” και πραγματικά εξεπλάγην.

Η Βασιλεία είναι μια νέα κοπέλα με μεγάλο ταλέντο. Κατάφερε να συγκρατήσει το ενδιαφέρον μου σε ολόκληρο το βιβλίο. Ένα σχετικά μικρό σε μέγεθος βιβλίο αλλά με γρήγορους ρυθμούς και έντονες ανατροπές που σε κάνει να λες “Μωρέ μπράβο!”. Αν και κατά διαστήματα υποψιάζεσαι την υπόθεση, το τέλος είναι όλα τα λεφτά. Το βιβλίο είναι ένα καθαρό young adult βιβλίο μυστηρίου, με λιγάκι αθώους έρωτες και καρδούλες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρατάει την αδρεναλίνη σου ανεβασμένη. Είναι ένα ευχάριστο βιβλίο που σου αφήνει μια όμορφη ανάμνηση στο τέλος!

Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια

Αυτό που μου άρεσε ακόμα περισσότερο στο βιβλίο “Ο δολοφόνος με τα γαλάζια μάτια”, είναι οι περιγραφές των ηρώων. Τα μάτια τους, το χρώμα των μαλλιών, οι εκφράσεις του προσώπου. Οι πληροφορίες ήταν τόσο καθοδηγητικές, που δεν άφηναν περιθώρια λάθους. Ήταν αρκετά ρομαντικό το πως η συγγραφέας δίνει μια ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια. Εξάλλου, τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής, έτσι δεν λένε; Έχω ακόμα στο μυαλό μου το πρόσωπο της Ανν αλλά και του δολοφόνου της, αυτών με τα γαλάζια μάτια.

Θα βάλω λοιπόν στο βιβλίο αυτό 4 ολόλαμπρα αστεράκια, γιατί φαίνεται πως η Βασιλεία είναι ένα μικρό νέο ταλέντο και αν γράφει έτσι από τώρα, δεν μπορώ να φανταστώ τι συναρπαστικά βιβλία θα μας προσφέρει στο μέλλον. Στην τελική πρέπει να παινέψουμε τους νέους Έλληνες συγγραφείς και να τους στηρίζουμε στο δύσκολο τους έργο. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά….. Ρίξε μια ματιά και στο βιβλίο του Τίτου Βλασακίδη “Πέτρος και Γκιζέμ: Αγάπη δίχως σύνορα” και στην πρώτη του συγγραφική προσπάθεια!

Until next time …. just keep reading and have fun!

 

3 Comments

  1. Pingback: Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς - The Book Fairy

  2. zina 28 Αυγούστου 2018 at 14:27

    μαλιστα! θα το δω λοιπόν, αφού ετοιμαζω λίστα για την εκθεση βιβλίου!

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *