Ο κηπουρός της Νύχτας Αδερφοί Φαν

Ο κηπουρός της Νύχτας Αδερφοί Φαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Εάν δεν γνωρίζεις τα βιβλία τους πρέπει να τα μάθεις. Γιατί; Γιατί η εικονογράφηση τους είναι εκπληκτική, μοναδική και υπέροχη. Οι ιστορίες τους είναι μαγικές και τρυφερές και σε αφήνουν πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη όταν κλείνεις το βιβλίο.

Το οπισθόφυλλο λέει: Μια µέρα ο Γουίλιαµ ανακαλύπτει ότι το δέντρο έξω απ’ το παράθυρό του έχει πάρει τη µορφή µιας σοφής κουκουβάγιας.
Τις επόµενες µέρες εµφανίζονται κι άλλα γλυπτά στα δέντρα, το ένα οµορφότερο από το άλλο, γεµίζοντας χαρά και ζωντάνια την γκρίζα κωµόπολη όπου µένει το αγόρι. Και παρόλο που ο µυστηριώδης Kηπουρός της Nύχτας εξαφανίζεται τόσο ξαφνικά όσο εµφανίστηκε, ο Γουίλιαµ και η µικρούλα πόλη του δε θα είναι ποτέ ξανά ίδιοι…

Ο κηπουρός της Νύχτας

Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για αυτό το βιβλίο. Ο κηπουρός της Νύχτας είναι τόσο μαγικό που σε ταξιδεύει. Ξυπνάει την περιέργεια των παιδιών, γεμίζουν τα μυαλουδάκια τους ερωτήσεις και ζητάνε με αγωνία να μάθουν περισσότερα για το ποιος φτιάχνει τα δέντρα. Προσμένουν να μάθουν όπως και ο Γουίλιαμ τι θα γίνει την επόμενη ημέρα. Και δεν απογοητεύονται. Και όταν αποφασίζει να λάβει δράση τότε γίνεται το όνειρο του πραγματικό. Όλα μπορούν να αλλάξουν στον κόσμο γύρο μας αν υπάρχει πίστη και ελπίδα. Όλα μπορουν να γίνουν όμορφα ξανά.

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα για τα παιδιά σας και για εσάς τους ίδιους. Μπορεί αν ανοίξεις καρδιά και μυαλό να πάρεις ένα μάθημα από αυτό το βιβλίο και να δεις τον κόσμο αλλιώς. Αν όχι, θα κερδίσεις όμορφες εικόνες και ένα ιδιαίτερο παραμύθι. Όπως και να έχει κερδίζεις.

Πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις και το προηγούμενο βιβλίο τους Το ελαφοκάραβο. Ένα δυνατό βιβλίο που μιλάει για την φιλία, την συνεργασία και την ενσυναίσθηση. Ένα βιβλίο με εξίσου εκπληκτική εικονογράφηση. Δεν νομίζω οι αδερφοί Φαν να μας έχουν χαρίσει κάποιο βιβλίο που να μην θαυμάζουμε τις μαγικές τους εικόνες. Χαίρομαι απίστευτα που μέσα από το Μεταίχμιο μας δίνεται η ευκαιρία να τους απολαύσουμε.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις στα παιδιά και να χαμογελάς

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *