Προβλήματα ανθρώπων με γυαλιά…. για πες!!!

Προβλήματα ανθρώπων με γυαλιά…. για πες!!! Όχι πες!!! Ως γνωστό φοράω γυαλιά μυωπίας. Είναι ένας μεγάλος καημός και πίκρα αλλά ναι φοράω γυαλιά. Μάλλον δεν έβλεπα καλά πάντα στην ζωή μου αλλά το κατάλαβα στο Λύκειο όταν έπρεπε να αρχίσω να διαβάζω στα σοβαρά. Στην αρχή νόμιζα ότι με κάνανε πλάκα και γράφανε μικρά γράμματα για να μου την σπάσουν αλλά τελικά δεν ήταν αλήθεια. Τα πρώτα μου γυαλιά ούτε θέλω να τα θυμάμαι…. τόσο μάπα πράγμα. Καλά δεν θα το συζητήσω για την ημέρα που επέλεξα να φορέσω φακούς. Το κλάμα της αρκούδας. Γιατί να θες να χώνεις το δάχτυλο σου στο μάτι σου κάθε 3 και λίγο ρε παιδί μου…. Πππφφφφ η κατάσταση είναι ένα δράμα!

Επειδή παθαίνω κρίσεις συχνά πυκνά και επειδή ξέρω πως δεν είμαι ο μόνος στραβούλιακας εκεί έξω, έκανα ένα μικρό γκάλοπ στο Instagram. Η ερώτηση; “Προβλήματα ανθρώπων με γυαλιά…. για πες!!!”. Έλαβα πάρα πολλές τις απαντήσεις και ιδού μερικές από αυτές! Τελικά δεν είμαι ο μόνος ψυχάκιας εκεί έξω. Είμαστε αρκετοί και πολύ χαίρομαι για αυτό!

Προβλήματα ανθρώπων με γυαλιά…. για πες!!!

 1. “Όταν ανοίγει ο φούρνος και θολώνουν”

Ντάξει…. δεν θα το αναλύσουμε και πολύ αυτό. Είναι ότι πιο μαζοχιστικό έχω κάνει στην ζωή μου και το κακό είναι ότι είναι επαναλαμβανόμενος ο μαζοχισμός. Σαν το σκυλί του Παβλοφ ένα πράγμα. Να ανοίγεις τον φούρνο και να χώνεις το κεφάλι σου μέσα για να δεις τι γίνεται. Δεν υπάρχει!

2. “Όταν κάνεις γυμναστική γλιστράνε”

Ιιιιιιιιιι Πως μπορείς; Όχι πες μου πως μπορείς! Δεν γίνεται αυτό! Μα πρώτα από όλα θολώνουν (για 1000000 φορά και σε σπάει τα νεύρα). Πως μπορείς να συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις όταν νιώθεις πως με το παραμικρό θα φύγουν από την θέση τους.

3. “Όταν δεν μπορείς να απολαύσεις την βροχή και δεν βλέπεις καλά στην θάλασσα”

Αχ και να μπορούσες να δεις το βλέμμα μου αυτήν την στιγμή… Το βλέμμα του Αρκά το ξες; Ε κάπως έτσι! Πάρε το απόφαση…. Δεν θα τα απολαμβάνεις!Απλά θα κάνεις ρυτίδες από την υπερπροσπάθεια να δεις μέσα από το χάλι! Να εκεί ανάμεσα από τα φρύδια… Άστο! Πάμε παρακάτω!

4. “Όταν έχεις σπάσει τα γυαλιά σου και ξυπνάς και κοιμάσαι με τους φακούς”

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος με γυαλιά (σαν να λέμε άνθρωπος με χολέρα ένα πράγμα) που να μην έχει ζήσει αυτόν τον εφιάλτη. Και το χειρότερο; να είσαι σε ξένο σπίτι χωρίς γυαλιά και χωρίς θήκη για τους φακούς και να κοιμάσαι με τους φακούς και το πρωί να μην βλέπεις την μύτη σου από το χάλι. Και σαν δωράκι σε όλα αυτά, πάρε και την επιπεφυκίτιδα που δεν πρόσεξες!!!!

Προβλήματα ανθρώπων με γυαλιά…. για πες!!!

5. “Όταν θολώνουν στην αλλαγή θερμοκρασίας”

Δεν μπορείς να με νιώσεις φίλε / φίλη μου. Ξες τι είναι από μείον να μπαίνεις συν και να κάνεις αέρα στα γυαλιά λες και είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και πριν προλάβουν να ξεθολώσουν να ξανά βγεις στο μείον γιατί πρέπει να κατέβεις από το τραμ. Δράμα (και δεν εννοώ την πόλη).

6. “Όταν πας με μεγάλη χαρά να αγκαλιάσεις / φιλήσεις κάποιον που φοράει εξίσου γυαλιά και τρακάρνουν οι τζαμαρίες.”

Ένα θα σε πω … χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα

7. “Λερώνονται και μόνο που αναπνέεις”

Μμμμμμ δεν έχω εξήγηση σε αυτό…. πλέον έχω μάθει να βλέπω μέσα στην ομίχλη!

8. “Όταν πρέπει να τα βρω στην τσάντα για να διαβάσω κάτι”

α) Θέλεις να με πεις ότι δεν τα βάζεις σε θήκη τα γυαλιά σου και β) τι τσάντα κουβαλάς;

9. “Ένα έχω να πω… γυαλιά μυωπίας και πρεσβυωπίας  …”

Φόβος και τρόμος!!!

10. “Όταν τα έχεις χάσει και δεν τα βρίσκεις γιατί απλά δεν βλέπεις καθαρά!”

Μα δεν είναι τραγικό να είσαι αβοήθητος σε αυτόν τον κόσμο;

11. “Οι σταγόνες της βροχής”

Οι σταγόνες της βροχής είναι σαν τα μυγάκια στο τζάμι του αυτοκινήτου…. Είναι τόσο ενοχλητικές που μπορώ να χτυπήσω άνθρωπο γιατί απλά μου μιλάει… ειδικά αν είναι πρωί. Άσχετο το ένα με το άλλο αλλά ήθελα απλά να το πω, να το βγάλω από μέσα μου.

12. “Δεν μπορείς να διαβάσεις ξαπλωμένος στο πλάι”

Μα δεν είναι τραγικό!!!! Πιάνεται ο κώλος και η πλάτη σου συνέχεια ξάπλα ή καθιστός. Το ίδιο όταν βλέπεις ταινία ρε παιδί μου. Είμαστε κρίμα τελικά. Θα έπρεπε να μας δώσουν επίδομα για τον πόνο στην μέση… άσε το παίρνω πίσω! Αν μάθουν ότι είναι από το διάβασμα, θα μας χώσουν να κάνουμε και άλλες δουλειές. Άσε καλύτερα!

Προβλήματα ανθρώπων με γυαλιά…. για πες!!!

13. “Ακόμα και μετά το καθάρισμα τους πάλι βρώμικα είναι. Πλέον ξέρω ότι μας αγγίζουν φαντάσματα!!!”

Ωπ! Να η εξήγηση στην απάντηση Νο 7. Τα φαντάσματα έρχονται και μας περιγελούν και μας κάνουν μπουλιίνγκ! Κάτω τα φαντάσματα από τα γυαλιά μας!

14. “Που δεν μπορείς να φιληθείς με τον άνθρωπο σου σαν άνθρωπος”

Εεεεεεμ! Φιλιά με θες και μετά ή στραβώνουν τα γυαλιά και πονάει η μύτη ή γεμίζουν σημάδια και αποτυπώματα και δεν βλέπεις πάλι τον κόσμο γύρω σου. Άσε καλύτερα! Βγάλτα από πριν να είσαι σίγουρος!

15. “Όταν σε παίρνει ο ύπνος με το βιβλίο και τα γυαλιά στα μούτρα”

Ιιιιιιιι έχω κάνει κάτι μελανιές στην μύτη έτσι άλλο πράγμα. Επίσης έχω στραβώσει γυαλιά έτσι και πήδηξα στο Νο 4 που λέγαμε παραπάνω και πήρα και το μπόνους για δώρο. Ήταν βαρύ το βιβλίο να τα λέμε αυτά!

16. “Να τα ψάχνεις και να τα φοράς”

Καλά ναι δεν υπάρχει! Ειδικά όταν φοράς μυωπίας και πρεσβυωπίας μαζί και το ένα είναι στο κεφάλι και το άλλο στην μύτη. Έχω δει τον μπαμπά μου να τα ψάχνει και να γίνεται Τούρκος γιατί α) κάποιος τα πείραξε από την θέση που τα είχε βάλει (πάντα όμως) και β) αχ τα άτιμα γεράματα ….. εγώ όταν ήμουν νέος έβλεπα σαν τον αετό …. που σκατά τα έχω βάλει …. ααααχχχχχ. Να πω ότι τρέμω στην ιδέα να φτάσω εκεί ή όχι;

17. “Όταν στα ζητάνε για να δουν αν τους ταιριάζουν και σε ρωτάνε πως είναι.Δεν βλέπω μάνα μου!”

Το κορυφαίο από όλα όμως είναι αυτό της φίλης Ιωάννας, που πραγματικά την νιώθω και γελάω γιατί μου έχει συμβεί και πρόσφατα μάλιστα. Καλέ μου άνθρωπε, εγώ δεν βλέπω την τύφλα μου και εσύ με ρωτάς αν σε πάνε;

Προβλήματα ανθρώπων με γυαλιά…. για πες!!!

18. “Μου έκανες τα μούτρα και τα γυαλιά μους σοκολά”

Ένα ακόμα πρόβλημα που έχουμε εμείς οι κοντούλες λεμονιές, είναι όταν μας αγκαλιάζει ο καλός μας και μας ζουλάει τα μούτρα στο σώμα του (από υπερβολική αγάπη και πάθος βρε!) και μαζί με τα μούτρα ζουλάει και το γυαλί.  Και εκείνη την στιγμή, πέρα από τον πόνο που νιώθεις στο κόκκαλο της μύτης πας νοερά στο Νο 4, 7, 13, 15 και 17 συν ότι σε αυτήν την φάση απλά δεν θέλεις να τον βλέπεις μπροστά σου.

Θα με πεις τώρα αν δεν σε αρέσουν γιατί δεν πας να κάνεις λέιζερ να ησυχάσεις…. γιατί εκτός από ψιχαλισμένο είμαι και μεγάλη κότα. Δεν παίζει να κάνω λέιζερ στα μάτια μου με τίποτα. Θα μείνω με τα γυαλιά! Είναι πολύ αστείο όμως εμείς με τα γυαλάκια να αυτοσαρκαζόμαστε που και που και να λέμε τον πόνο μας! Ε; Έχεις διαβάσει την  ιστορία για το πως έγινα βιβλιοσκούλικο; Αν όχι διάβασε την ιστοριούλα ΕΔΩ. Θα χαρώ πολύ να μάθω και την δική σου ιστορία.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς!

 

8 Comments

 1. daphnie 16 Δεκεμβρίου 2018 at 07:46

  χαχα, εντάξει δεν υπάρχει συτή η ανάρτηση! έχω λιώσει 😉

  Reply
  1. Αθανασία 14 Ιανουαρίου 2019 at 22:08

   χαχαχαχα χαίρομαι τόσο πολύ!!!!

   Reply
 2. One girl, one pen! 16 Δεκεμβρίου 2018 at 13:28

  Το καλύτερο κείμενο σου έβερ!!!Είμαι παθούσα και ξέρω.
  Πραγματικά το να κοιμηθείς με τους φακούς είναι άθλιο.
  ΄Εκανα διπλό τσεκ σε όλα από τη λ΄ιστα σου 😛

  Reply
  1. Αθανασία 14 Ιανουαρίου 2019 at 22:08

   χαχαχαχαχχχχα σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

   Reply
 3. Αφροδίτη Κρεμμύδα 16 Δεκεμβρίου 2018 at 20:01

  Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής. 3 χρονών είχα 6 βαθμούς μυωπία λόγω λόγω κακής γέννας, δεν ήθελα να βγω απο την κοιλιά της μάνας μου!Έφθασα τους 30 σωστά διαβάσατε τριάντα βαθμούς, φορούσα ματομπουκαλα μέχρι τα12 μετά φακούς επαφής. Τα έχω ζήσει όλα αυτά και πολλά περισσότερα αφού χωρίς γυαλιά έβλεπα μόνο σκιές!Στα 45 μου παρουσίασα μυωπικό καταρράκτη και χειρουργηθηκα οπότε η μυωπία κατέβηκε στους βαθμούς βαθμούς και εξαφανίστηκε η πρεσβυωππια.Πλεον φορώ γυαλιά για μακριά αλλά διαβάζω και γράφω χωρίς γυαλιά. Έχω κάνει λέιζερ γιατί έπαθα μια μικρή αποκόλληση και σε βεβαιώνω πως είναι μία απλή και ανώδυνη διαδικασία όπως ήταν και η επέμβαση του καταρράκτη. Οταν τελείωσε η επέμβαση του καταρράκτη και μπόρεσα για πρώτη φορά στη ζωή μου να δω την ώρα στο ρολόι χειρός χωρίς να το κολλήσω στα μάτια μου ένιωσα πως μου έκαναν το μεγαλύτερο δώρο!

  Reply
  1. Αθανασία 14 Ιανουαρίου 2019 at 22:08

   Τι όμορφα! Τελικά όλοι έχουμε τις ιστορίες μας! Ευχαριστώ για το σχόλιο

   Reply
 4. Παναγιώτης 18 Δεκεμβρίου 2018 at 16:23

  Έβαλα γυαλιά μυωπίας δύο καλοκαίρια πριν. Μέχρι και σήμερα δεν τα έχω συνηθίσει. Αρχικά, εκνευρίζομαι κάθε φορά που θολώνουν ΄όταν μπαίνω στο σπίτι. Έξω πολύ κρύο, μέσα πολύ ζέστη, και ξαφνικά πατάω τον σκύλο μου επειδή δεν βλέπω την τύφλα μου. Κάποιες φορές όταν πάω να φάω ένα ζεστό φαΐ (κυρίως σούπα) και πλησιάζει το κουτάλι στο στόμα μου, από τον ατμό θολώνουν τα γυαλιά. Είναι επίσης ενοχλητικά όταν κάθομαι στον υπολογιστή, γι ‘αυτό και δεν τα φοράω ποτέ όταν δουλεύω.

  Αλλά αν υπάρχουν δύο πράγματα που με εκνευρίζουν αφάνταστα, είναι 1), μου πέφτουν όλη την ώρα στις πρόβες. Όταν τα βγάζω, πέφτω πάνω στον μπασίστα, στον κιθαρίστα, στα ντραμς, και καταλαβαίνεις τι γέλιο πέφτει και 2), επειδή τα γυαλιά μου έχουν χοντρό σκελετό, πολλές φορές όταν πάω να πάρω τζούρα από το τσιγάρο δεν το βλέπω και πρέπει να κατεβάσω τα μάτια μου τόσο κάτω, που στο τέλος ζαλίζομαι. Μάλλον θέλω νέο σκελετό.. ή καλύτερα.. νέα μάτια.

  Reply
  1. Αθανασία 14 Ιανουαρίου 2019 at 22:07

   χαχαχαχχαχαχχαχαχχα δεν υπάρχεις!!!!

   Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *