Στιγμές Διηγήματα Polaroid Σάρα Κατερίνα Παπαδάκη

Στιγμές Διηγήματα Polaroid της Σάρας Κατερίνας Παπαδάκη από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Θυμάσαι πριν λίγο καιρό που σε είχα γράψει την κριτική μου για τις Ιστορίες του Έρωτα και της Φωτιάς; Εάν όχι να πας γρήγορα να την διαβάσεις γιατί η συγγραφέας μας ξαναχτυπά. Και αυτήν την φορά ακόμα πιο δυνατά.

Περιγραφή

Δεκαοκτώ διηγήματα, δεκαοκτώ στιγμές Polaroid. Κάθε “στιγμή” αφηγείται μια απλή ανθρώπινη ιστορία, μα όλες έχουν ένα κοινό παράγοντα, την αγάπη. Αγάπη γονική, ερωτική, φιλική, σταθερό θεμέλιο και ασφαλής πυξίδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στιγμές Διηγήματα Polaroid

Θα σου πω ότι έκλαψα και δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυα να κυλάνε από την πρώτη σελίδα. Το διάβαζα και θόλωναν οι σελίδες από τα δάκρυα. Και όταν τελείωσα το πρώτο διήγημα, το ξαναδιάβασα και ο πόνος ήταν πιο μεγάλος. Και μετά το διάβασα και στον Στάθη και σε κάθε φράση έσπαγε η φωνή μου και έβγαινε ένας αναστεναγμός. Ένα παράπονο. Και ξαφνικά κατάλαβα πως οι αναστεναγμοί δεν ήταν μόνο δικοί μου. Είχε δακρύσει και ο Στάθης και ξεφυσούσε από το παράπονο.

Γιατί; Γιατί το πρώτο διήγημα της Σάρας Κατερίνας μιλάει για κάποιον που ζει μόνος στην ξενιτιά και γιορτάζει μόνος τα γενέθλια του. Μακριά από την οικογένεια του, την γυναίκα του και τα παιδιά του. Και εκεί που τον πιάνει το παράπονο έρχεται η έκπληξη… αλλά δεν θα σου την πω. Αν σου το μαρτυρήσω θα χαθεί η μαγεία.

Στιγμές Διηγήματα Polaroid

Ή να σου πω για την Έλενα που είναι δυνατή κοπέλα και δεν χρειαζόταν κανένα στην ζωή της γιατί είχε μάθει να πατάει στα πόδια της από μικρή. Μέχρι που γνώρισε το Φίλιππο… Ή να σου πω για τον Μάριο, που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και έγινε μεγάλος και διάσημος σολίστ πιάνου με ένα μεγάλο τίμημα όμως. Να τον απαρνηθεί ο πατέρας του για αυτήν του την επιλογή. Πόσο τον έψαχνε μέσα στο πλήθος κάθε φορά και ζητούσε την ευχή του… έπαιζε εξάλλου μόνο για εκείνον. Ή να σου πω για τον Κυρ Θανάση της καντίνας που με δίδαξε να ακούω τον σιωπηλό πόνο του διπλανού μου χωρίς να προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα του. Απλά να είμαι εκεί και να του κάνω παρέα στην σιωπή του.

Δεκαοκτώ διηγήματα που με έκαναν καλύτερο άνθρωπό. Δεκαοκτώ διηγήματα που με έκαναν να λυγίσω και να αποδεχτώ τα λάθη των ανθρώπων που αγαπάω και να πάω παρακάτω γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε και αν θα τους ξαναδείς. Και τότε ίσως να είναι αργά. Δεκαοκτώ διηγήματα που απλά κουβαλάω στην τσάντα μου για να θυμάμαι ότι πρέπει να συγχωρώ και να δείχνω την αγάπη μου. Να το λέω και να το δείχνω.

Στιγμές Διηγήματα Polaroid

Στο βιβλίο Στιγμές Διηγήματα Polaroid δίνω 5 αστέρια με την ελπίδα ότι η συγγραφέας θα γράψει σύντομα ακόμα ένα μικρό θησαυρό. Διάβασες για το βιβλίο «Η Σκιά του Ανέμου» του Κάρλος Ρουίθ Θαφόν. Μιλάμε για ένα μαγικό βιβλίο που ερωτεύτηκα ακαριαία! Διάβασε το ΕΔΩ.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *