Στο δάσος * Tana French

Το αστυνομικό βιβλίο “Στο δάσος” αποτελεί το εκπληκτικό ντεμπούτο της Ιρλανδής Tana French από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Tο αστυνομικό βιβλίο περιλαμβάνει δύο μυστήρια. Το ένα αφορά την εξαφάνιση δυο δωδεκάχρονων από μια παρέα τριών παιδιών στο δάσος. Το παιδί που επέστρεψε είναι ο Ρομπ Ράιαν, ο επικεφαλής ντετέκτιβ του δεύτερου μυστηρίου. Το δεύτερο μυστήριο είναι η δολοφονία ενός άλλου παιδιού είκοσι χρόνια αργότερα στο ίδιο δάσος.

Ο πρωταγωνιστής, ντετέκτιβ Ράιαν έχει πλέον αλλάξει το όνομα του και συνεχίζει να μη διατηρεί ουδεμία ανάμνηση από εκείνη τη φοβερή μέρα που σημάδεψε και άλλαξε τη ζωή του. Η ανακάλυψη του νέου πτώματος σηματοδοτεί την επανασύνδεση του με το πλαίσιο των παιδικών του χρόνων. Η παλιά τραγωδία επανέρχεται στο φως και οι αναμνήσεις ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια. Διεξάγεται εκ νέου έρευνα για το παλαιό συμβάν και ελέγχεται η συσχέτιση των δύο υποθέσεων. Αυτός και η συνεργάτιδα του, η Κάσι έρχονται αντιμέτωποι με δυσοίωνα μυστικά. Η πνευματική αντοχή του ντετέκτιβ Ράιαν δοκιμάζεται ξανά και ξανά και όλα τα στοιχεία τον αναγκάζουν ανελέητα να αντιμετωπίσει εκείνη τη μέρα.. στο δάσος.

Στο δάσος * Tana French

Το ντεμπούτο της Tana French, τιμημένο με τα βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας Anthony, Macavity, Barry και Edgar είναι ένα σπαρακτικό και ευφυές θρίλερ με ιδιοφυή πλοκή. Η συγγραφέας δημιουργεί ένα σκοτεινό και μυστηριώδες κλίμα αφήνοντας να πλανάται μια απειλή που συνεχώς καραδοκεί. Ωστόσο η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του ντετέκτιβ Ρομπ και της συνεργάτιδας του επιφέρουν την ισορροπία χωρίς να επιβαρύνεται με αποπνικτική αύρα το όλο κλίμα.

Λυρικές περιγραφές περιλαμβάνονται και διαβάζοντας τες ο αναγνώστης “ταξιδεύει” σε χαρούμενες παιδικές αναμνήσεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και το ψυχολογικό αυτό θρίλερ καθηλώνει τον αναγνώστη γεμίζοντας με ανατροπές και εκπλήξεις την αναγνωστική ατμόσφαιρα. Οι αφόρητες, συντριπτικές, διεισδυτικές ματιές συνδυάζονται εξαιρετικά με την απειλητική ατμόσφαιρα που περιβάλει το φονικό δάσος. Ενώ παράλληλα η αποκάλυψη του δολοφόνου που επιδιώκει να αποστασιοποιηθεί από το έγκλημα προσδίδει μια υφή λιγότερο βίαιη στην κατάληξη. Υπάρχει τελικά σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων; Διάβασε το και συ για να μάθεις!

Στο δάσος * Tana French

Το “Σε είδα” ανακηρύχθηκε βιβλίο της χρονιάς για το 2017 (σύμφωνα με το Richard and Judy Summer Book Club). Best Seller των Sunday Times από την Clare Mackintosh, τη συγγραφέα του “Σ’ άφησα”. Πρωταγωνίστρια είναι η Ζόι Γουόκερ που μια μέρα διαπιστώνει ότι η φωτογραφία της βρίσκεται μεταξύ άλλων στις αγγελίες μιας εφημερίδας του Λονδίνου. Εσύ το διάβασες το “Σε είδα” ή σου ξέφυγε; πάρε μια μικρή ιδέα για το βιβλίο από την κριτική μου, εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *