Ταξίδι στη Βενετία της Λένας Μαντά

Ταξίδι στη Βενετία της Λένας Μαντά από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στο ταξίδι μου για την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι με κράτησε παρέα το ταξίδι στη Βενετία. Ήταν αυτό που χρειαζόμουν την συγκεκριμένη περίοδο. Κάτι που να με ταξιδέψει κάπου μακρυά.

Υπόθεση:

Η Μάνια, η Ιφιγένεια και η Πηνελόπη εκεί κατέφευγαν κάθε φορά που στη ζωή τους ερχόταν μια απρόσμενη αλλαγή ή μια δυσάρεστη ματαίωση. Στο σαλόνι μιας άλλης εποχής, καθισμένες σε χρυσοποίκιλτες πολυθρόνες, έπιναν τσάι από πορσελάνινα φλιτζάνια και, μαζί με την αγαπημένη τους Βενετία, ταξίδευαν νοερά στην Πόλη των Δόγηδων… Όλα τότε φαίνονταν πιο εύκολα. Οι καρδιές άνοιγαν, τα χείλη μιλούσαν και τα μάτια δάκρυζαν… Στα βαθιά κανάλια της ψυχής της, η Βενετία πετούσε όσα πονούσαν και έφερνε δροσερό αεράκι στις ζωές τους… Η πόλη ή η γυναίκα; Τι σημασία έχει; Το ταξίδι στη Βενετία αέναο, γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις. Κυρίως γεμάτο μαγεία…

Ταξίδι στη Βενετία της Λένας Μαντά

Ανάλαφρο και απολαυστικό. Σαν να βλέπεις σειρά στην τηλεόραση. Δεν θα με παραξενέψει κιόλας αν γίνει σειρά το συγκεκριμένο βιβλίο. Η περιγραφές της κυρίας Μαντά πλούσιες χωρίς να σε κουράζουν. Ίσα ίσα που κάποιες στιγμές της ζωής μας χρειαζόμαστε τέτοιες ιστορίες.

Ιστορίες για δυνατές φιλίες, οικογενειακούς δεσμούς και όνειρα. Ιστορίες για γυναίκες που σέβονται τον εαυτό τους και τα όνειρα τους. Όνειρα που τα χάνουν στην πορεία της ζωής τους αλλά στο τέλος γίνονται πραγματικότητα. Κοινός παρανομαστής η αγάπη. Γιατί η αληθινή αγάπη σώζει. Και η Βενετία τα αγάπησε αυτά τα κορίτσια και ας μην ήταν δικά της. Τα αγάπησε σαν να ήταν παιδιά της και έκανε τα πάντα για αυτές χωρίς να τις περιορίζει. Ήταν πάντα εκεί να τις αγκαλιάσει.

Ταξίδι στη Βενετία της Λένας Μαντά

Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να διαβάσεις κάτι που δεν θα σε πιέσει. Κάτι που δεν θα σε ζορίσει. Κάτι που δεν θα σε αναγκάσει να σκεφτείς και να προβληματιστείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερα σημαντικά αυτά τα βιβλία. Είναι βιβλία όπως όλα τα άλλα. Με πλούτο ψυχής και γνώση. Γιατί όπως λέω πάντα, όλα τα βιβλία έχουν κάτι να μας προσφέρουν φτάνει να έχεις ανοιχτή την καρδιά και το μυαλό σου. Για μένα το Ταξίδι στη Βενετία ήταν ένα τέτοιο βιβλίο και εύχομαι να είχα και εγώ μια Βενετία στην ζωή μου.

Σου προτείνω να διαβάσεις και την Η Νυχτερινή Αφροδίτη της Δήμητρας Ιωάννου και θα βρεις την κριτική μου για το βιβλίο της ΕΔΩ. Είναι από τα βιβλία που ξαναδιαβάζεις για να γαληνεύει η ψυχή σου. Να νιώσεις αυτό το αχ! Να ηρεμεί η σκέψη σου και να πιστέψεις έστω και για λίγο στα παραμύθια. Να πιστέψεις στον παθιασμένο έρωτα και τα όνειρα. Εάν δεν το έχεις διαβάσει ακόμα να το διαβάσεις άμεσα.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς!

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *