“Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις”

Ποιος γονιός δεν φαντάζεται και ονειρεύεται μεγαλεία και επιτυχίες για τα παιδιά του; Από την μέρα που τα κρατάμε για πρώτη φορά στα χέρια μας ήδη κάνουμε σχέδια να μην τους λείψει τίποτα. Διαβάζοντας το συγκινητικό παραμύθι “Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις” της Έμιλι Γουίνφιλντ Μάρτιν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το μόνο που νιώθεις είναι μια γαλήνη και δικαίωση ότι δεν είσαι ο μόνος.

Μια ωδή στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του κάθε παιδιού, στις αμέτρητες δυνατότητες και ικανότητες που έχει μέσα του και για όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του. Όλα αυτά που μπορεί κάθε παιδί να γίνει στην ζωή του εάν έχει την άνευ όρων αποδοχή και αμέριστη αγάπη των γονιών του.

Το “Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις” είναι ένα από τα εξαιρετικά κομμάτια πλέον της βιβλιοθήκης μας. Η πολύ όμορφη και ιδιαίτερη εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως, χαρίζει στα παιδιά χαρούμενες εικόνες άλλοτε ρεαλιστικές και άλλοτε χιουμοριστικές με παιδάκια και ζώα. Παιδιά που παίζουν “επαγγέλματα” και ταξιδεύουν σε όμορφες εικόνες και μέρη. Το κείμενο της απόλυτα γαλήνιο και ρυθμικό δεν κουράζει στην ανάγνωση και τα παιδιά μου ζητάνε να το διαβάζουμε ξανά και ξανά. Επειδή είναι ανάλαφρο και διασκεδαστικό, τους δίνει  την ευκαιρία να επεξεργαστούν τις εικονογραφήσεις και να συζητήσουμε για  αυτές  τις εικόνες έτσι όπως τις αντιλαμβάνονται τα ίδια, καθώς δεν καθοδηγείται η φαντασία τους με έτοιμη “τροφή”.

Βραβευμένο για καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο της χρονιάς για το Amazon, το B&N και το Huffington Post αλλά και στην λίστα των best seller στην New York Times για 52 ολόκληρες εβδομάδες, το “Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις” κερδίζει επάξια μια θέση στην καρδιά μας. Εξάλλου τα λόγια της καρφώθηκαν μέσα στο μυαλό μου γιατί είναι αυτά που λέω στα δικά μου παιδιά από την μέρα που γεννήθηκαν.  Ότι θέλουν να γίνουν στην ζωή τους, αρκεί να είναι ευτυχισμένα.

“Θα σε κοιτώ, θα με κοιτάς και θα χαμογελάω. Ό,τι κι αν γίνεις τελικά, εγώ θα σ’ αγαπάω”.

Μέχρι την επόμενη φορά…. να χαμογελάς γιατί σε πάει!

1 Comment

  1. Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2018 at 10:58

    όντως το συγκεκριμένο είναι ένα σπάνιο εκπληκτικό βιβλίο που χαράσει ευχάριστα την παιδική ψυχή με ενθαρρυντικές εικόνες και έννοιες

    Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *