Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου της Hiro Arikawa.

Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου της Hiro Arikawa από τις εκδόσεις Μίνωας. Η ιστορία αναφέρεται σε έναν αδέσποτο γάτο που ζει σε ένα παρκιγκ αυτοκινήτων στο Τόκιο. O γάτος αυτός αγαπά την ελευθερία του και για κανένα λόγο δε θα επιθυμούσε να κλειστεί σε ένα διαμέρισμα. Ωστόσο, ο νεαρός Σατόρου αναλαμβάνει τη φροντίδα του όταν ένα αυτοκίνητο χτυπά το γάτο. Ο γάτος πλέον ονομάζεται Νάνα και δέχεται την περιποίηση του Σατόρου καθώς αυτός του προσφέρει το ζεστό σπιτικό του.

Έπειτα από πέντε χρόνια ο Σατόρου και ο Νάνα ξεκινούν ένα ταξίδι με σκοπό να συναντήσουν τρεις παιδικούς φίλους του Σατόρου. Ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού δε γνωστοποιείται στο γάτο. Έτσι αυτός βιώνει με χαρά την εμπειρία του ταξιδιού.

Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου

Πρόκειται για ένα αλληγορικό μυθιστόρημα που έχει προκαλέσει συγκίνηση σε πληθώρα αναγνωστών ανά τον κόσμο. Χαρτογραφεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο γραφής τα συναισθήματα που προκαλούν οι αλλαγές στη ζωή των άνθρωπο, ενώ παράλληλα εξυμνεί την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας. Υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της αγάπης και δείχνει πώς αυτή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

Η Χίρο Αρικάουα διαθέτει εκείνο το συγγραφικό χάρισμα που μετατρέπει μια απλή και καθημερινή ιστορία σε μια αλληγορία για την αγάπη και τη φιλία με έναν τρόπο διακριτικό, μα επίμονα γοητευτικό. Ένα τρυφερό και σπαρακτικό βιβλίο που μας προκαλεί να αναρωτηθούμε για το αν μπορούμε να αφήσουμε κάποιον όταν βαθιά τον έχουμε αγαπήσει, μας προτρέπει να αποχαιρετούμε με χαμόγελο και μας προτρέπει να ξεκινάμε για ένα επόμενο ταξίδι όταν απαριθμούμε τις αναμνήσεις του προηγούμενου.

Μιας και είναι Χριστούγεννα και καθόμαστε λιγάκι, πάρε την ευκαιρία να διαβάσεις τις βιβλιοκριτικές μου άλλη μια φορά. Θα τις βρεις όλες μαζεμένες στην βιβλιογωνίτσα μου ΕΔΩ. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας. Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλά διαβάσματα!!!

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *