Το παιδί του εγκλήματος * Ζουλ Ντε Γκαστίν

Το παιδί του εγκλήματος του Jules De Gastyne από τις εκδόσεις Ενύπνιο. Είχα την τιμή να μου στείλουν το βιβλίο αυτό ο ίδιος ο εκδοτικός οίκος και έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτήν την τιμή που μου έκαναν. Ένα ιδιαίτερο βιβλίο, μικρό σε μέγεθος αλλά με πολύ συναίσθημα και ένα καταπληκτικό εξώφυλλο από τον ζωγράφο Δημήτρη Παπαστάμο.

Υπόθεση:

Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1870, τη στιγμή που λαμβάνει χώρα η Πρωσική Πολιορκία. Δύο άντρες αποβιβάζονται από το τρένο με σκοπό να υπερασπιστούν την πατρίδα τους μέχρι θανάτου. Μέσα από τα ταξίδια τους, μετά την ήττα της Γαλλίας στον Γαλλοπρωσικό πόλεμο, η σχέση πατέρα και γιου θα δοκιμαστεί όσο ποτέ άλλοτε με τον κίνδυνο της αποκάλυψης ενός εγκλήματος να ελλοχεύει διαρκώς. Το παιδί του εγκλήματος είναι ένα ιστορικό ρομάντζο που μας μεταφέρει στην εποχή του και στο κοινωνικό γίγνεσθαι αυτής.

Το παιδί του εγκλήματος

Το παιδί του εγκλήματος, είναι ίσως η δεύτερη νουβέλα που διαβάζω και σίγουρα έχω εντυπωσιαστεί. Σε 124 σελίδες μόνο ξεδιπλώνεται μια τρομακτική οικογενειακή τραγωδία και ένα μεγάλο μυστικό. Τα παιχνίδια της μοίρας όμως δεν αφήνουν κανέναν να αγιάσει και πάντα θα γίνει αυτό που είναι γραφτό να συμβεί.

Οι δύο άντρες, πατέρας και γιος, θα βρεθούν να παλέψουν για την σχέση τους και την αγάπη τους, παρόλο που τους κατατρώει ο φόβος και η αγωνία. Ο ένας να μην μισήσει και ο δεύτερος να μην μισηθεί μόλις λάμψει η αλήθεια. Πόσο δυνατή είναι η αγάπη του παιδιού για τον πατέρα του και πόσα μπορεί να συγχωρέσει μια ψυχή;

Το παιδί του εγκλήματος

Ταξιδεύουμε σε μια Γαλλία του 1870 και βλέπουμε σκηνές από την ζωή των ανθρώπων σε fast forward. Για να πω την αλήθεια, δεν διαφέρουν και πολύ από το σήμερα. Ο πόνος, η ντροπή, η θλίψη, οι ενοχές και η αγάπη δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Παραμένουν τόσο δυνατά συναισθήματα που σου καίνε την ψυχή.

Αυτό το βιβλίο του Ζουλ Ντε Γκαστίν, διαβάζεται ευχάριστα σε πολύ λίγο χρόνο. Ίσως δηλαδή και σε μια ώρα το πολύ αν έχεις απόλυτη ησυχία. Το μικροσκοπικό του μέγεθος το κάνει κατάλληλο να το πάρεις μαζί σου στην τσάντα για παρέα χωρίς να σε βαραίνει. Ένα παρόμοιο μικροσκοπικό αλλά τελείως διαφορετικό βιβλίο είναι και το Στιγμές Διηγήματα Polaroid της Σάρα Κατερίνα Παπαδάκη. Εκπληκτικό βιβλίο και μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μου ΕΔΩ.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *