Ξένοιαστες Διακοπές με βιβλία δραστηριοτήτων

Επιτέλους είμαστε Ελλάδα διακοπές! Ήλιος, θάλασσα και ηρεμία! Αμ δε… φέραμε μαζί μας τον καιρό της Σουηδίας και δεν λέει να σταματήσει να βρέχει. Τι τα κάνεις τα παιδιά μέσα στο σπίτι; Άντε θα παίξουν, θα δούνε λίγο τηλεόραση, θα ξανά παίξουν… μετά; Να είναι καλά οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και τα 3 βιβλία τους για ξένοιαστες διακοπές. Πραγματικά μας έχουν σώσει αυτές τις μέρες.

Το πρώτο βιβλίο για παιδιά από 6 ετών και πάνω, “Παιχνίδια και δραστηριότητες για ξένοιαστες διακοπές“, έχει τόσες πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που πραγματικά εξασκούν το μυαλό του παιδιού. Λαβύρινθοι, κρυπτόλεξα, ιδέες για ζωγραφική, κουίζ και άλλα παιχνίδια κρατάνε το ενδιαφέρον του παιδιού και δεν βαριέται εύκολα.

Το δεύτερο βιβλίο για παιδιά από 7 ετών και πάνω “100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο αυτοκίνητο“, μας κρατάνε παρέα στο ταξίδι με το αυτοκίνητο. Τέρμα στις βαρετές ώρες στα οδικά ταξίδια! Έχει τόσες πολλές δραστηριότητες που το παιδί περνάει ευχάριστα στο ταξίδι. ‘Ολες οι ασκήσεις έχουν να κάνουν με ταξίδια, οχήματα και είδη μεταφοράς που σε βάζουν στο πνεύμα του ταξιδιού. Κάποιες δραστηριότητες είναι παιχνίδια για ολόκληρη την οικογένεια και αυτό το κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Το τρίτο βιβλίο για παιδιά από 4 ετών και πάνω  “Το βιβλίο των διακοπών“, είναι γεμάτο δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρότερα παιδάκια. Είναι βασικά ένα βιβλίο με  αυτοκόλλητα και ζωγραφική. Είναι μια πρώτη επαφή των παιδιών με την γραφή, τα σχήματα, τα χρώματα και την ανάγνωση. Το μικρό τερατάκι το καταδιασκεδάζει και νιώθει πως και αυτή “διαβάζει και γράφει” σαν τον αδερφό της.

Όλα τα βιβλία έχουν χαρούμενη εικονογράφηση και διασκεδαστικές εικόνες. Εξασκούν την λεπτή κινητικότητα του παιδιού και προκαλούν το ενδιαφέρον του . Το αναγκάζουν να σκεφτεί για να βρει την λύση χωρίς να το πιέζουν, πάντα μέσω της διασκέδασης και επαναλαμβάνουν λιγάκι τις γνώσεις που έμαθαν από το σχολείο την χρονιά που πέρασε. Για τα δικά μου μικρά τερατάκια, είναι ένας ωραίος τρόπος να περνάνε ήρεμα την ώρα τους τα μεσημέρια και συγχρόνως μαθαίνουμε λιγάκι παραπάνω την ελληνική γλώσσα στο θέμα της γραφής. Τα συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλα τα παιδάκια! Με μια μικρή σημείωση! Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος ενήλικας μαζί με τα παιδιά και να τους διαβάζει τις εντολές και τις οδηγίες.

Until next time … just keep reading to the children!

2 Comments

 1. Παρασκευή Παρισση 5 Ιουλίου 2018 at 07:28

  Υπέροχα βιβλία !!

  Reply
 2. Daphnie 5 Ιουλίου 2018 at 09:00

  Είναι εξαιρετικά βιβλια! Εγώ πηρα το τελευταίο για την 3,5 ετών μικρή μου και ενθουσιάστηκε!
  Άντε ο καιρός έφτιαξε, ώρα για εξορμήσεις!

  Reply

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *