Η Ξηρασία της Jane Harper

Η Ξηρασία της Jane Harper από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, διαδραματίζεται στη νότια Αυστραλία σε περίοδο ξηρασίας που κράτα δύο χρόνια. Η ανησυχία και η ανασφάλεια του μέλλοντος προκαλούν ταραχή στη μικρή πόλη της Κιβάρα. Η κατάσταση εντείνεται όταν βρίσκονται άγρια δολοφονημένα τρία από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας Χάντλερ. Η κοινότητα θεωρεί πως τα εγκλήματα διέπραξε ο πατέρας της οικογένειας, ο οποίος αφού σκότωσε σύζυγο και γιο, αυτοκτόνησε.

Στην κηδεία της οικογένειας έρχεται να παραβρεθεί ο αστυνομικός Άρον Φαλκ, εφηβικός φίλος του υποτιθέμενου δράστη. Καταλήγει να παραμείνει στην πόλη για κάποιο διάστημα μετά την κηδεία, ώστε να συμβάλει στην έρευνα των εγκλημάτων. Παράλληλα, ο εν λόγω αστυνομικός καλείται να αντιμετωπίσει εκ νέου με ένα έγκλημα που έχει τις χρονικές του ρίζες στη δική του εφηβεία.

Η Ξηρασία

Ένας αγώνας αποκάλυψης ξεκινά με σκοπό τη δικαίωση των δραστών και τη διαφάνεια των στοιχείων. Νέα κίνητρα, κρυμμένα μυστικά και η αμφισβήτηση ακόμη και των πιο τρανταχτών στοιχείων οδηγούν στην αποτελεσματική διαλεύκανση και των δύο μυστηρίων. Η κάθαρση επέρχεται και η δικαίωση της αναμονής δικαιώνει τον κάθε αναγνώστη.

Η αυστραλή Jane Harper κάνει δυναμικό ντεμπούτο με το βιβλίο η ξηρασία , σαρώνει τα βραβεία βιβλίων με την πρώτη και πολλά υποσχόμενη εμφάνιση της. Η γραφή της είναι σφιχτοδεμένη και οι όποιες αναδρομές στο παρελθόν δε μειώνουν το τοπίο εξέλιξης της δράστη. Αντιθέτως, οι δημιουργία δυναμικών χαρακτήρων και η ζωντάνια της αφήγησης συνθέτουν ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας καθηλώσει.

Η Ξηρασία

Αναρωτιέμαι εάν έχεις διαβάσει τις προηγούμενες κριτικές μου στο blog. Εάν όχι, μπορείς εύκολα και γρήγορα να διαβάσεις τις βιβλιοκριτικές κάτω από την δική μου στήλη . Θα τις βρεις όλες μαζεμένες στην βιβλιογωνίτσα μου ΕΔΩ. Θα χαρώ πάρα πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας.

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *