“Ο μικρός δράκος Καρύδας”

Με μεγάλη μου χαρά να σας γνωρίσω τον μικρό Δράκο Καρύδα! Είναι ένας μικρός κόκκινος δράκος χαριτωμένος και πολύ πολύ περίεργος και με όρεξη για δράση. Μαζί με την παρέα του μπλέκονται σε διάφορες απίστευτες περιπέτειες με πολύ γέλιο αλλά και σασπένς. Εμείς διαβάσαμε την περιπέτεια στην εποχή των δεινοσαύρων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Με την βοήθεια του χρονολέιζερ ο Καρύδας και οι φίλοι του, Ματίλντα και Όσκαρ, ταξιδεύουν στο παρελθόν. Για την ακρίβεια 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω… όπου όλα φάνταζαν ίδια αλλά τίποτα δεν ήταν. Εκεί θα γνωρίσουν τον τυραννόσαυρο Κνόμπι και τον τρικεράτοπα Τόψι. Καταλαβαίνεις βέβαια πως δεν θα μπορούσαν να είναι φιλαράκια αυτοί οι δύο γιατί είναι εχθροί. Και όοοοομως είναι φιλαράκια και μάλιστα πάρα πολύ κάλα φιλαράκια. Μεγάλο σοκ! Αλλά κρύβουν ακόμα ένα μυστικό…. κάποιος από τους δυο τους είναι χ-χ-χορτοφάγος! Ναιιιιιιιιι καλά διάβασες χορτοφάγος! Αλλά δεν σε λέω ποιος…όλα εμείς θα σας τα πούμε;

Ένα άκρως διασκεδαστικό βιβλίο, με αρκετό σασπένς για τους μικρούς (αλλά και τους μεγάλους) φίλους μας. Το μεγάλο μου τερατάκι το καταδιασκέδασε και γέλασε με την καρδιά του με τα καμώματα των δεινοσαύρων. Εμείς πιστεύαμε πως οι δεινόσαυροι είναι κακοί και αχώνευτοι αλλά τελικά κάναμε λάθος. Άσε που κάνουν καταπληκτικά πάρτι!!!

Η σειρά με τις περιπέτειες του μικρού δράκου Καρύδα, 10 βιβλία σύνολο, έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες. Ο συγγραφέας αλλά και εικονογράφος του βιβλίου είναι ο  Ingo Siegner ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Μπαντ Ίμπουργκερ.  Η ελληνική εκπληκτική μετάφραση είναι από την Μαρία Αγγελίδου.

Μέχρι την επόμενη φορά… να χαμογελάς γιατί σε πάει!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *