Οι άνθρωποι στα δέντρα της Hanya Yanagihara

Οι άνθρωποι στα δέντρα της Hanya Yanagihara από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Το 1950 ο γιατρός Νόρτον Περίνα είναι μέλος της εξερευνητικής αποστολής στο νησί Ιβου’ίβου, στη Μικρονησία. Στόχος της ομάδας είναι να αναζητήσει μια χαμένη φυλή. Η ομάδα καταλήγει όχι μόνο να βρει τη φημολογούμενη φυλή, αλλά και να διαπιστώσει ότι είναι μακρόβιοι και ανοϊκοί. Ο γιατρός Περίνα θεωρεί πως η μακροζωία της φυλής αυτής οφείλεται στο κρέας μιας σπάνιας χελώνας. Αδύνατον να αντισταθεί στο μικρόβιο της επιστημονικής του αναζήτησης για την πιθανότητα ανακάλυψης της αιώνιας ζωής, καταλήγει να σκοτώσει μια χελώνα σκι περνάει με λαθραίο τρόπο το κρέας της στις ΗΠΑ. Στηρίζει τις υποψίες του επιστημονικά, κερδίζει το βραβείο Νόμπελ, αλλά πληρώνει όλη αυτή την καταξίωση με ένα οικτρό τίμημα.

Το βιβλίο αυτό της Yanagihara, προηγείται χρονικά του “Λίγη Ζωή”, με το οποίο εδραιώθηκε η συγγραφέας στα ελληνικά και όχι μόνο αναγνωστικά πλαίσια. Είναι γραμμένο με τη μορφή απομνημονευμάτων του γιατρού Περίνα, ενός ανθρώπου ευφυούς μεν, βαθιά διεφθαρμένου δε. Βιβλίο που θίγει πληθώρα ιδιαίτερα λεπτών ζητημάτων. Παιδοφιλία. Καταπάτηση παρθένας νήσου. Ύπαρξη ηθικής σε επιστημονικά πειράματα. Δυτική διατροφή. Σύνθετα θέματα που ωστόσο η πένα της Yanagihara τα προσεγγίζει προσεκτικά και με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο.

Οι άνθρωποι στα δέντρα

Η πολυεπίπεδη ζωή ενός ανθρώπου που αναζήτησε την περιπέτεια με την αγνή ελπίδα της εξερεύνησης ενός επικίνδυνου δάσους. Ενός ανθρώπου που βίωσε την απόγνωση. Ενός ανθρώπου που η άγνοια του ήταν αβάσταχτη, το ίδιο όμως κατέληξε να είναι και η γνώση γι’ αυτόν. Μια ερεβώδης ιστορία που ο όγκος της αποσυντίθεται μες τη νύχτα. Ως αναγνώστρια ένιωσα τύψεις και ανησυχία που διάβασα με απόλαυση μια τόσο σκοτεινή, αλλά εξαιρετικά ειπωμένη ιστορία. Διαβάστε το!

Πάρε την ευκαιρία να διαβάσεις τις βιβλιοκριτικές μου άλλη μια φορά. Θα τις βρεις όλες μαζεμένες στην βιβλιογωνίτσα μου ΕΔΩ. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας.

Μέχρι την επόμενη φορά σας χαιρετώ!

Εύη

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *