Σκοτεινός τόπος της Gillian Flynn

Σκοτεινός τόπος της Gillian Flynn εκδόσεις Μεταίχμιο. Κάτσε κάτσε να ξεκινήσω από τα βασικά. Το βιβλίο μου το έστειλε δωράκι η αγαπημένη μου Σέβη του My secret Book. Η Σέβη που λέτε, έχει ένα θεματάκι με την Γκίλιαν και θεώρησε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν είχα διαβάσει ένα βιβλίο της. Όποτε τώρα με μεγάλη υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι έχω διαβάσει ένα βιβλίο της και εύχομαι σύντομα περισσότερα. Αμάν ρε Σέβη τι καλό μας έκανες…

Υπόθεση:

Εγώ την κακία την έχω μέσα μου, υπάρχει, το νιώθω. Ξεκοίλιασέ με και δεν αποκλείεται να γλιστρήσει έξω σαν ζωντανό όργανο, σαρκώδες και μαυριδερό, να πέσει χάμω να το πατήσεις να το λιώσεις. Κάτι έχει το αίμα των Ντέι. Κάτι δεν πάει καλά. Ποτέ δεν υπήρξα καλό κοριτσάκι και χειροτέρεψα μετά τους φόνους…
Απόσπασμα από το βιβλίο

Η Λίμπι Ντέι ήταν επτά όταν η μητέρα και οι δύο αδελφές της δολοφονήθηκαν στην αποκαλούμενη Σατανιστική Σφαγή του Κίνακι. Εκείνη κατάφερε να διαφύγει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του δεκαπεντάχρονου αδελφού της τον δολοφόνο. Είκοσι τέσσερα χρόνια αργότερα η δυσλειτουργική Λίμπι, προκειμένου να επιβιώσει, πουλά την ιστορία της. Έτσι αναγκάζεται να ανατρέξει στο παρελθόν, να ξαναζήσει τα γεγονότα από την αρχή, βήμα προς βήμα, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως τελικά η σωτηρία της απέχει πολύ ακόμη.

Σκοτεινός τόπος

…. (Σιωπή)… Αν νομίζεις ότι έχεις καταλάβει την υπόθεση είσαι πολύ καλά γελασμένος. Έτσι την πάτησα και εγώ. Στην αρχή έλεγα πως είχα καταλάβει ποιος / ποια ήταν η δολοφόνος. Στην πορεία άλλαξα σκεπτικό και η αμφιβολία τρύπωσε στο μυαλό μου. Το ταξίδι από το παρόν στο παρελθόν και πάλι πίσω ήταν συναρπαστικό. Εκεί που νόμιζες πως θα σου αποκαλύψει ένα κομμάτι του παζλ, σε άφηνε μετέωρο. Να αναγκάζεις το μυαλό σου να διαβάζει πιο γρήγορα και ταυτόχρονα να συνδέεις τα κομμάτια. Πραγματικά όμως σκοτεινός τόπος και στο μυαλό μου. Κάποια στιγμή όλα ήταν απλά μαύρα. Δεν ήξερα τίποτα.

Τελικά η Γκίλιαν κατάφερε για ακόμα μια φορά να με ξαφνιάσει και να με καθηλώσει. Είναι αδιανόητο το πόσο πολύπλοκο μπορεί να γίνει το απλό και πόσα λάθος γεγονότα γίνονται ταυτόχρονα σε λάθος στιγμή. Αυτό που λένε βρέθηκα σε λάθος μέρος την λάθος ώρα είναι ολόκληρο το βιβλίο. Αυτό που με πλήγωσε πιο πολύ από όλα πάντως είναι η ίδια η ηρωίδα και η μαμά της. Μεγάλη αδικία να ζεις χωρίς να ξέρεις αν αυτά που θυμάσαι είναι η αλήθεια ή η τρομοκρατημένη φαντασία σου.

Μετά από τον Σκοτεινό Τόπο, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις το βιβλίο «Η εξαφάνιση» της Chevy Stevens. Είναι εξίσου ανατρεπτικό και σε κρατάει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

Μέχρι την επόμενη φορά να διαβάζεις και να χαμογελάς!

Αθανασία

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *